Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! 3600 ek gösterge ile ilgili çalışma tamamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam kampının kapanış konuşmasını gerçekleştirirken merakla beklenen 3600 ek göstergenin ayrıntılarını yarın açıklanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! 3600 ek gösterge ile ilgili çalışma tamamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam kampının kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında 3600 ek göstergeye de değinen Cumhurbaşkan’ı konuya ilişkin ayrıntıları yarın açıklayacağını belirtirken 5 milyonu aşkın memurun ve emeklinin tamamını ilgilendiren bir formülle meseleyi çözdüklerini söyledi.


3600 ek gösterge
Çalışan ve emekli memurlar ile ilgili 3600 ek göstergeyle alakalı çalışmalarını tamamladıklarını ve meclise sunacaklarını söyledi. 5 milyon memuru kapsayan düzenlemenin detaylarını ise yarın yapılacak olan kabine toplantısında açıklayacağını bildirdi.
Çiftçilere ve memurlara müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında çiftçi ve memurlara iki ayrı müjdesinin olduğunu söyleyerek ayrıntıların yarın verileceğini bildirdi.
Pandemi döneminde Türkiye’nin kendine yetebilen bir ülke olduğunun görüldüğünü aktarırken tahıl, sebze ve meyve fiyatlarındaki dalgalanmaların üretim sıkıntısından olmadığını söyledi. Belirlenen yeni düzenlemelerin hayata geçirileceğinden bahseden Erdoğan  daha önce çiftçilerimize ekim yapmaları tavsiyesinde bulunduklarını hatırlattı.
Buğday alım fiyatlarını da açıklayan Cumhurbaşkanı toprak Mahsulleri Ofisinin, sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacağını söyledi.