Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ'daki Depreme İlişkin Açıklama

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda Elazığ depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. 1607 yaralıdan 1503'ünün taburcu edildiğini söyleyen Erdoğan, sosyal medyada yer alan çirkin mesajlara ilişkin de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ'daki Depreme İlişkin Açıklama

Erdoğan, "Devletimiz deprem anından itibaren tüm kurumları ve imkanları ile vatandaşların yanına koşmuştur. 1607 yaralıdan 1503'ü taburcu edildi. Bunu siyasi istismar vesilesi yapan, millet can derdindeyken mal derdinde olup fırsat devşirmeye çalışan ve karalama kampanyası sürdürenler var. İnsanı tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar çok çok beter, ahlaksızca" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan , bölgedeki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çekerken, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Devletimiz deprem anından itibaren tüm kurumları ve imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında koşmuştur. İçişleri, Sağlık, Çevre ve Şehircilik bakanlarımız bölgeye giderek çalışmalara nezaret etmiştir. İhtiyaç duyulan her türlü personel, araç, gereç ve teçhizat kısa sürede deprem bölgesine ulaşmıştır. Arama kurtarma çalışması, yaralıların tahliye ve tedavisi, evi yıkılan vatandaşlarımız için gerekli olan tüm tedbirler süratle alınmıştır. Biz de Elazığ ve Malatya'ya intikal ederek bölgeyi inceledik. Yaralıları ziyaret ettik. Kış günü evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik ve beraberlik içinde sarmaya başlamıştır. Dünyadaki dost ve kardeş ülkelerden de pek çok dayanışma mesajları aldık. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımız ile milletimize geçmiş olsun diyorum. 36 saattir büyük fedakarlıkla insanlarımıza yardım eden AFAD, Kızılay, Silahlı Kuvvetler, jandarma, tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.