Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'ye Gönül Veren Kardeşlerim Yalancının Peşinde...

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, Eskişehir'de yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'ye Gönül Veren Kardeşlerim Yalancının Peşinde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'ye Gönül Veren Kardeşlerim Yalancının Peşinde...

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, Eskişehir'de yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Keban barajı ile ilgili CHP'nin eleştirilerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'CHP, Keban'a 'kurbağalara göl mü yapıyorsunuz' diye karşı çıktı. Bu kadar enerjiyi toprağa mı vereceksini diyerek senelerce Keban Barajı'nı eleştirdi. Yavuz Sultan Selim'i yaptığımızda, Marmaray'ı yaptığımızda bu CHP zihniyeti hep karşı çıktı. Neden? Yapılan işlere onların hayalleri bile yetişemiyor da ondan. Şimdi savunma sanayiinde hamleler yapıyoruz. Burada TAİ var. Uçaklarımızın ve helikopterlerimizin motorlarını yapacağız. Önümüzü kesmeye çalışıyorlar' dedi. CHP'nin AK Parti'ye yönelik '17 yıldır iktidarsınız ne yaptınız' eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, 'Eskişehir'deki yatırımları senin belediyelerin değil biz yaptık. Şehrimize 33 bin kapasiteli bir stadyumu kazandırdık. Bu adamlar sabah akşam yalan. Bakıyorsun hâlâ benim CHP'ye gönül veren kardeşlerim bu yalancının peşinden gidiyor.' ifadelerini kullandı. Eskişehir Belediyesi'nin Eskişehirspor'a dahi destek çıkmadığını, stad yapmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ya buranın belediye başkanı bırakın stat yapmayı Eskişehirspor'a bile sahip çıkmıyor. Eski stadın yerine yapacağım millet bahçesine başladık. Eskişehir'e millet kıraathanesi açacağız kekler bizden, simit bizden, yanına çorba ister, o da bizden. Niye, sizler bize bu milletin emanetisiniz.' ifadelerini kullandı.   Eskişehir için Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kruulacağını bütçesi ve projesinin hazır olduğunu belirten Cumhurbaşkanı 'Anadolu Üniversitemiz bünyesinde uluslararası raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz. Projesi, bütçesi her şeyi hazır. Rektörümüz süreci adım adım takip ediyor. Merkezin temelini atıyoruz, açılışını da önümüzdeki sene gerçekleştiriyoruz. Testlerimizi artık yurtdışında yapmak zorunda kalmayacağız.' ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKİLDE:

  •  Anadolu Üniversitemiz bünyesinde uluslararası raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz. Projesi, bütçesi her şeyi hazır. Rektörümüz süreci adım adım takip ediyor. Merkezin temelini atıyoruz, açılışını da önümüzdeki sene gerçekleştiriyoruz. Testlerimizi artık yurtdışında yapmak zorunda kalmayacağız.
  •  Türkiye'nin ilk 2 bin beygir gücündeki helikopter motoru TUSAŞ'a teslim edildi, 236 adet üretilerek helikopterlerimizde kullanılacak. Biz senin gibi yalan söylemiyoruz, üretiyoruz. Önümüzdeki dönemde Eskişehir'i yeni yatırımlarla geliştirmeye devam edeceğiz.
  • Yeni Zelanda'daki bir katilin nasıl olup da kinini ülkemize milletimize boşalttığını anlayamazlar. Biz Suriye'de, o terör koridorunda kimlerle savaştık? Bizim bekamıza saldıranlarla savaşmadık mı?
  •  Hatay için ne dedi biliyor musunuz? Yalana bak yalana. 'Açtım belediye başkanımıza baraj var mı diye sordum, yok dedi' diyor. Belediye başkanın sana baka baka kararıyor.
  • 7 baraj var, bunun 6'sını biz yaptık. Ama adam yalancı. Aynı şey Eskişehir için de geçerli, barajlar ortada. Bunun için de 'yalan' de. Bir sıçrarsın, iki sıçrarsın, aynen Man Adaları'nda olduğu gibi orada da yargıya düşersin.
  • Man Adaları'nda 2.5 milyon tazminat kazandım. Yargıtay'ı bekliyoruz, karar geldiğinde alacağım Mehmetçik Vakfı'na vereceğim. 'Çiftçilerimiz aç, şöyle böyle 'diyor. Eskişehirli çiftçilerimize 1.6 milyar tutarında tarımsal destek vedik.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA