Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Mayıs Salı AK Parti TBMM Grup Toplantısı Konuşması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yeniden seçime gidilmesiyle ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Mayıs Salı AK Parti TBMM Grup Toplantısı Konuşması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yeniden seçime gidilmesiyle ilgili konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Tabi ki seçim bitti tartışmalar henüz bitmedi. Bu seçimlerin en tartışmalısı İBB seçimleri olmuştur. Bu seçimi bilindiği gibi 25-28 bin farkla AK Parti'nin kaybettiği ilan edildi. Biz bu durumu saygıyla karşılamaya hazırdık. Gerek seçim sonrası toplantılarda, gerek balkon konuşmalarında bunu ifade ettik. İlerleyen saatlerde, arkadaşlarımızın yaptığı sandık sonuç tutanaklarıyla, ilçe birleştirme tutanaklarıyla, geçersiz oylarla itirazlar netleştikçe, karşımıza bambaşka manzara çıktı. Bu süreçte gördük ki, AK Parti'ye oy veren yaklaşık 15 bin seçmenin iradesi gaspedilmiştir. Bu hataların bir kısmı sehven yapılmış olsa da, önemli bir bölümünde kasıt olduğu ortadadır. Hatalar , yanlışlar diğer partilerde aynı oranda yapılmamış, sadece AK Parti'nin oylarında belirgin farklılık ortaya çıkmıştır. Mesele araştırıldığında, seçmen listeleri, sandık görevlileriyle ilgili ciddi yolsuzluklar, kanuna aykırı durumlar gördük. Konuyu YSK'ya taşıdık. Sunduğumuz belgeler sağlamdır, yaptığımız her itirazın ardında inkarı mümkün olmayan somut deliller var. Şayet yapılan itirazlarda sayı yarı yarıya azalmış olmasaydı, mesele buralara kadar zaten gelmezdi. Fakat gözümüzün önünde, tüm çıplaklığı ile duran hukuksuzluğu, irade gaspını görmezden gelemeyiz. Seçim sürecinden buraya kadar gelen sürecin sebebi budur. Değerli arkadaşlar biz bu yapılanların hesabını, milli irade hırsızlarından sormazsak, milletimiz bizden hesap sorar. Açık konuşmak gerekirse, sadece iptal oylarının sayımıyla, birleştirme tutanaklarının düzeltilmesiyle böyle büyük oy sayısının ortaya çıkması içimize kurt düşürmeye yetmiştir. Birilerinin suyu bulandırarak, balık avına çıktığı intibaana kapıldık.

60 bin sandık görevlisinden 20 bine yakını kamu görevlilerinden değil banka ve özel okul çalışanlarından seçilmiş olması şüphelerimizi arttırdık. Bir takım kirli ellerin işin içine girdiği konuyu adım adım buraya getirdiği anlaşılıyor. İBB seçimlerinde organize usulsüzlük olduğuna samimi olarak inanıyoruz. Tek tek yanlışlık, kusurlar mazur görülebilir. Sandık kurul üyeleri, başkanlarının neredeyse 3'de birinin kanuna aykırı atanmış olmasını kimse masum hata olarak izah edemez. Bu inançla hukuk mücadelesini seçim kanunu çerçevesinde dün akşama kadar sürdürdük. AK Parti'nin sandıktan çıkan sonucu kabullenmemek , hakkı olmayan bir seçimi kazanmış gözükmek gibi bir derdi yoktur. Durum tam tersi olsaydı, AK Parti az bir farkla seçimi kazanmış gözüküp, fark yarı yarıya azalmış olsaydı, ensemizde her gün boza pişiriliyor olurdu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri 23 Haziran 2019 pazar günü yenilenecektir.  Kararın ülkemize ve İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyoruz. 23 Haziran'a kadar olan sürede çok daha fazla çalışarak İstanbul'daki tüm hemşehrilerimizin gözüne girerek kazanmaya çalışacağız. İstanbul halkının 23 Haziran için en isabetli kararı vereceğine inanıyorum. Türkiye bir demokrasi ve hukuk devletidir. Şayet, YSK tam tersi karar vermiş olsaydı, daha önce de söylediğimiz gibi buna uyacaktık. Türkiye'de demokrasiyi ayağa kaldıran AK Partidir , biziz, diğerlerinin de aynı şekilde davranmasının gereğini anlatıyoruz. 

TÜSİAD'IN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Armut piş, ağzıma düş misali, oturdukları yerden sadece bize hata yaptırmaya çalışarak ülkenin yönetimine el koymayı hesaplayan karanlık odaklara bekledikleri fırsatı asla vermeyeceğiz. Bazı iş adamı grupları, dün açıklanan bu karardan sonra baktık ki, garip garip açıklamalar yapıyorlar. Güzel, bundan sonra da tabi ki bizden bu tavırlarınızla, ülkemizin geleceğine yönelik bir normalleşmeyi konuştuğumuz dönemde sizler burada seçim hukukunun işletildiği bir yerde böyle bir açıklamayı yaparsanız, bunlar normalleşmeyi getirmez, anormalleşmeyi getirir. Yanlış yapıyorsunuz, önce herkes haddini bilecek. Herkes işini yapacak, ekonomiyle mi uğraşıyorsun, iş adamı mısın sen işini yap. Sana düşeni git sandıkta yap. Seçim yargısının bu noktada vermiş olduğu karara müdahale nihayetinde açıklama yaparsanız, bu sizin de nerede olduğunuzu ortaya koyar . Bizim de size bakış açımız ona göre değişecektir. Biz bu ülkede siyaset yapıyoruz. Bu seçimlerde gördüğümüz, eksikliklerin , yanlışlıkların bir daha gerçekleşmemesi için düzenlemeleri hızla yapacağız.

KONU EN KISA ZAMANDA MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

Sandıklar noktasında, çok çok kararlı ve bu işi en ideal şekilde kontrol etmemizin gereğini burada hatırlatmak istiyorum. İşi hafife almamak gerekiyor. Burada buna benzer bazı yanlışlıkların olduğu ortada. Konuyu en kısa zamanda meclis gündemine getirecekler. Ekonomimizin güvenliğini , en az sınırlarımızın güvenliği kadar önemli görüyoruz.

EKONOMİDE 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNE KADAR GAYET İYİ GİDEN GÖSTERGE

Ülkemizi küresel bir senaryo doğrultusunda yeniden dizayn etmek isteyen bir projeyle karşı karşıya olduğumuz artık su götürmez bir gerçek olarak durmaktadır. Biz milletimizle birlikte istiklal ve istikbalimize sahip çıktıkça ekonomimize yönelik sabotajlar artıyor. Ekonomide15 Temmuz hain darbe girişimine kadar gayet iyi giden göstergelerin, bir anda allak bullak olmasını, tek başına ülkemizin kendisiyle açıklamak mümkün değil. Bizim eksikliklerimiz olabilir, bugün önümüzde duran manzara ekonomik sabotaj halidir. Bir dönem şehirlerimizi kana ve ateşe bulayan teröristlere ne yaptıysak onu yapacağız. Sınırlarımıza dayanan teröristlere ne yaptıysak onu yapacağız. Ülkemizi uluslararası kumpaslara sıkıştırmaya çalışanlara ne yaptıysak onu yapacağız.

HERKES ÇOK ÇALIŞACAK

Ülkemizin güçlenmesi için ne yaptıysak onu yapacağız. Bir olacağız, iri olacağız diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Çok çalışacağız, meclisimiz çok çalışacak. Reformların altyapısını hazırlayacak , Cumhurbaşkanlığı olarak biz çok çalışacağız. İş adamlarımız çok çalışacak, istihram, üretim, ihracatı arttırarak ülkemize katkı sunacaklar. İşçilerimiz çok çalışacak, en iyi , en verimli, en mükemmel üretim için ter dökecekler. Esnafımız, sanatkarımız çok çalışacak. Her sabah besmele ile açtığı ekmek teknesinin bereketli olması için gayret gösterecek. Memur, bürokrat çok çalışacak, millete en faydalı hizmetleri vermenin çabasında olacak. Çiftçi, tüccar çok çalışacak. Akademisyen, öğretmen, öğrencilerimiz çok çalışacak, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız.

TURİZMDE REKORLAR KIRIYOR

Felaket tellalları istedikleri kadar tamtamlarını çalsınlar. Tüm göstergeler, ekonomide iyiye, olumluya,  doğru umut verici bir kıpırdanmanın yaşandığını gösteriyor. Üretim, İhracatımız artmayı sürdürüyor, istihdam yükselişe geçti, turizmde rekorlar kırıyoruz. Yatırımcılar arayış içerisinde.