Çocuk Sahipleri Dikkat ! Kısıtlamalar Tamamen Bitmedi, "3 Bin 150 TL Cezası Var"

Sokağa çıkmasına kısıtlı süreliğine izin verilen çocuklar verilen süre içerisinde hava almak ve hareket etmek için sokaklara inerken, yetkililer daha sonraki günlerde sokağa çıkma kısıtlamasının devam edeceğini hatırlatarak çocukların sokaklarda oyun oynamaları, dışarıda diğer arkadaşlarıyla temas halinde olmalarının tehlikeli olabileceğini, süper taşıyıcı konumundaki çocukların hastalığın yayılmasında faktör haline gelebileceğini belirtti.

Çocuk Sahipleri Dikkat ! Kısıtlamalar Tamamen Bitmedi, "3 Bin 150 TL Cezası Var"

"10 DAKİKA EV DIŞINDA OYUNUN BEDELİ 3 BİN 150 TL OLARAK KARŞINIZA ÇIKABİLİR"

Sokağa çıkma kısıtlamalarının azaltılması ve yeni normalleşme sürecine geçiş kapsamında yaşlılar ve çocuklar için haftalık belirli saatlerde izinler çıkmaya başladı. Fakat kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini belirten yetkilier, çocukların ve yaşlılarla ilgili kısıtlamaların unutulmaması gerektiğini, normal günlerde 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkışının kısıtlandığını hatırlatıyor. 

Sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal edenlere 3 bin 150 TL ceza uygulandığını hatırlatan yetkililer, kısıtlamalara uymayan aileleri uyararak, "Çocuğunuz 10 dakika arkadaşıyla aşağıda oyun oynasın diye 3 bin 150 TL ceza ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tür durumlarda görevini yerine getirmeyen kolluk görevlileri de büyük cezalarla karşı karşıya kalacaktır.İçişleri Bakanlığı'mızın genelgesi ortada, bu genelgenin aksine hareket eden kişi ya da kişiler hakkında cezai yaptırımlar devam ediyor. Rehavete kapılmamak, tedbirlere uymak zorundayız. Aksi halde , durumu kötü ülkelerden daha da kötü duruma gelmemiz kaçınılmaz olacaktır. Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlıklarımızın tedbirler konusundaki açıklamalarını takip ederek kurallara uymayı sürdürelim" şeklinde uyarılara devam ediyor.

"KİM OLURSA OLSUN, TOPLUM SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATANLARI YETKİLİLERE BİLDİRİN!"

Kurallara uymayan sorumsuz ailelerin olma ihtimalini düşünmek istemediklerini fakat bu tür durumlarda vatandaşların vatandaşlık görevini , yetkililerin de kendilerine verilen görevi yerine getirmesi gerektiğini hatırlatan İçişleri Bakanlığı yetkilileri, "Yasağa uymayan, toplum sağlığını tehlikeye atan kişi ya da kişileri kolluk kuvvetlerine bildirerek vatandaşlık görevimizi yerine getirelim. 'Komşum, akrabam' diyerek görmezden gelinmesi halinde daha acı sonuçlarla karşılaşabiliriz" ifadelerini kullanıyor.