CHP Lideri, TBMM Başkanı Yıldırım'ı Ziyaret Edecek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım'ı makamında ziyaret edecek.

CHP Lideri, TBMM Başkanı Yıldırım'ı Ziyaret Edecek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Binali Yıldırım ile tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun durumunu görüşmek için ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi.

Bugün konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Enis Berberoğlu uzun yıllar medyada çalıştı şu anda hapiste. Onu ben demokrasi kahramanı görüyorum, esir hiçbir suçu yok, hapiste. Olay bir Türkiye olayıdır bir demokrasi olayıdır artık. Mahkemeler bağımsız olsun. gönlümüzde yatan bu ama talimatla karar veren bir yargı var. Onlara Casinomaxi yakışan en güzel ünvan yargıya ihanet edenlerdir.

Yargı tutsak, yargı rehin altında. Koca koca Yargıtay üyeleri biri hariç farklı düşünüyor. Neymiş özel hüküm varmış, geçici maddede. Ne yapsın içeride tutması lazım, bir şeye sarılması lazım. Yasama dokunulmazlığı sürekli değil. Seçilen milletvekili dokunulmazlık kazanır. Adli tatilin başlayacağı günden bir gün önce kararlarını verdiler ve hep birlikte tatile çıktılar. O tatil sizlere haram olsun." demişti.

KPSSCAFE - ANKARA