CHP'li Çelebi'den İnfaz Koruma Memurları için Çağrı: 3600 Ek Gösterge Verilmelidir

Cumhuriyet Halk Partisi izmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, infaz koruma memurlarının sorunlarını TBMM'de gündeme getirerek, binlerce infaz koruma memurunun 3600 ek gösterge konusunda bekleyişinin sürdüğünü söyledi.

CHP'li Çelebi'den İnfaz Koruma Memurları için Çağrı: 3600 Ek Gösterge Verilmelidir

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ,TBMM Genel Kurulu'nda infaz koruma memurlarının özlük hakları ve 3600 ek gösterge beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İnfaz koruma memurlarının özlük haklarıyla birlikte emniyet hizmetleri sınıfında tanımlamalarının yapılması ve 3600 ek göstergeye kavuşmaları gerektiğini söyleyen Çelebi, İKM'nin görevde yükselme imkanlarının da olmadığını bu haksızlığa son verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili, Yeri geldiğinde anne, baba, kardeş, doktor, psikolog; yeri geldiğinde PTT memuru, yangın durumlarında itfaiye memuru, asayiş durumlarında polis memuru gibi görevler icra eder infaz koruma memurları. Meslek içi yükselme şansları yok. Ülkemizdeki infaz ve koruma memurları, dünyadaki diğer bire bir aynı işi icra eden muadillerinden farklı bir teşkilat yapısı içerisinde çalışmaktadır. Bu meslek ülkemizde infaz ve koruma memurları ile başmemurlar tarafından icra edilmektedir. Dünyadaki diğer teşkilatlarda infaz koruma memurları genel müdürlüğe kadar yükselebilmektedir. İnfaz koruma memurları özlük haklarıyla birlikte emniyet hizmetleri sınıfında tanımlanmalı, 3600 gösterge verilmelidir." ifadelerini kullandı.

YENİ İKM ALIMLARI, İLKOKUL DÜZEYİNDEN İŞ HABERLERİ VE DAHA FAZLA HABERE HERKESTEN ÖNCE ERİŞMEK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİNİ GÖNDER.