Cezaevlerinde Düzenleme: Mahkumlar Mail Gönderebilecek , Görüşler Artık Kaydedilecek

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı yeni düzenleme ile mahkum görüşlerinde düzenleme yapılacağı bildirildi.

Cezaevlerinde Düzenleme: Mahkumlar Mail Gönderebilecek , Görüşler Artık Kaydedilecek

HÜKÜMLÜLER İLE YAKINLARI ARASINDAKİ GÖRÜŞMELER KAYDEDİLECEK.

AK Parti kaynaklarından son dakika haberi geldi. Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın kaleme aldığı yazıda, kamu düzeninin korunması ve suç işlenmesinin önüne geçilmesi çalışmalarında, cezaevlerinde hükümlü olan kişilerin yakınları ile yaptıkları görüşmelerin kaydedileceğine yer verildi.

Gelen bilgilere göre  AK Parti'nin taslağı ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda bazı düzenlemeler yapılacak. Söz konusu düzenlemeye göre önceden yapılacak bildilendirme şartı ile kapalı cezaevlerindeki mahkumların eşi , üçüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımları ile vasisi ile yapılacak kapalı görüşmelerin kayıt altına alınacağına, kayıtlar ile ilgili bir soruşturma olmaması durumunda kayıtların 1 yıl sonra silineceğine yer verildi.

Söz konusu düzenleme başta FETÖ ve PKK olmak üzere örgütsel suçlarla mücadele edilecek ve yeni örgütlenmelerin önüne geçilecek. 

MAİL GÖNDEREBİLECEKLER

Yeni düzenleme ile mahkumların cezaevinden elektronik mektup alıp gönderebileceklerine imkan tanınacak. Öte yandan Düzenlemeyle, mahkümlara elektronik ortamda yazışma hakkı getirilecek. Mail'ler kontrol edilip, kaydedilecek. Bunun daha çok aileler, resmi daireler, avukat yazışmalarıyla ilgili olması bekleniyor. Ayrıca yüz yüze görüşmeler dahil, tüm görüşmeler kayıt altına alınacak. Daha önceki uygulamada yüz yüze görüşmeler bu kapsam dışındaydı.

Söz konusu düzenleme üzerinde çalışmaların devam ettiği , önümüzdeki günlerde gündeme geleceği aktarıldı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA