Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Can ve Mal Güvenliği için Kentsel Dönüşüm Şart

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda orta şiddetli depremler ve çöken kaçak binalarla birlikte kentsel dönüşüm ısrarının neden önemli olduğununun bir kez daha ispatlandığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Can ve Mal Güvenliği için Kentsel Dönüşüm Şart

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ülkenijn gelişmesi, kalkınması, vatandaşların yaşam standartlarının yükselmesi için çalıştığını belirten Kurum, kentsel dönüşümün bu anlamda büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Karapınar'daki mitingde , 2030 yılına kadar her sene 300 bin konutun kentsel dönüşüm kapsamında dönüşüme uğrayacağını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı, "Son günlerde yaşanan orta şiddetli depremler ve çöken kaçak binalar, kentsel dönüşüm ısrarımızın ne kadar haklı olduğunu bir kere daha gösterdi. Halkımızın can ve mal güvenliği için kentsel dönüşüm şart. Bunun için 81 ile genelge gönderdik. 3 ay içinde riskli binaların tespitinin yapılmasını istedik. Riskli hiçbir binada bir tek vatandaşımızın oturmasına izin vermeyeceğiz. İnşallah 2030 yılına kadar her yıl 300 bin konutu dönüştüreceğiz. 6 milyon 700 bin konutumuzu hep birlikte geleceğe hazır hale getireceğiz. Karapınar'ın da kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu biliyorum. İnşallah 2019 yılı Karapınar'da kentsel dönüşüm yılı olacak." dedi.

İlgili tüm bakanlıklarla bilgi alışverişi içerisinde olduklarını belirten Kurum, "Karapınar, inşallah Türkiye'nin güneş enerjisi teknolojisinde üretim üssü olacak. 600 hektarlık devasa bir alana, toplam gücü bin megavat olan bir güneş enerjisi santralini bu topraklarda kuruyoruz. Böylece 1 milyar doların üzerinde bir yatırımı Karapınar'ımıza kazandırmış oluyoruz. Santralden elde edilecek olan 1.7 milyar kilowattlık elektrik, 600 bin evin, yani tüm Konya'nın ihtiyacını karşılayacak. Yani Karapınarımız başka ilçelere, beldelere de faydalı olacak. Ayrıca bu santral 2 binin üzerinde vatandaşımıza da istihdam sağlayacak. Karapınar, tarım, hayvancılık ve enerji merkezi olacak. Üretimin yanı sıra bu alanlardaki eğitimin de markası haline gelecek." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA