Çalışma Bakanı Canlı Yayında Tarih Verdi: 90 Bin Taşeron, Kadroya Alınıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, '90 bin taşeron işçinin problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız’ dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber Özel yayınına konuk oldu. Bakan Bilgin, burada yapmış olduğu açıklamada taşeron işçilerin kadroya alınması hususuna yönelik soruya cevap verdi.

Çalışma Bakanı Canlı Yayında Tarih Verdi: 90 Bin Taşeron, Kadroya Alınıyor

90 Bin Taşeron İşçinin Sorunlarını, Kasım’da Çözmüş Olacağız


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini Kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. 

Mevsimlik işçiler konusunda, eğer kurumda ihtiyaç varsa işçilerin tekrar o kurumla çalışmasının önünü açacağız. Geçici işçilerin de hukukunu koruyacak bir düzenleme yapacağız. 


Kamuda özel durumlar dışındaki bütün sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonu da bitireceğiz.”


Dedi.