Çalışma Bakanı Bilgin’den Mesai Saati Sözleşmeli ve Geçici İşçilerle İlgili Flaş Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir panelde mesai saatleri ile ilgili flaş açıklamalarda bulunurken sözleşmeli personel ve geçici işçi konusundaki çalışmaya değindi.

Çalışma Bakanı Bilgin’den Mesai Saati Sözleşmeli ve Geçici İşçilerle İlgili Flaş Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Uzaktan Çalışmada İş Sağlığı ve Güvenliği Çerçevesi: Sağlıklı ve Üretken Uzaktan Çalışma" konulu panele katıldı. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Bilgin, uzaktan çalışma konusu hakkında 25 yıl sonrasının ön görüldüğünü belirterek "2018'den sonra zorunlu olarak pandemiyle birlikte bunların birçoğunu denemek durumunda kaldık. Dolayısıyla deneyince gördük ki aslında hem kamuda hem özel sektörde bu yeni çalışma ilişkilerinin devreye girmesi mümkünmüş ve gerekliymiş. Buraya nasıl geldiğimize bakmamız lazım" dedi.

6 Saat Yada Daha Az Çalışma

Birçok dünya ülkesinde çalışma saatlerinin düşürülmesiyle alakalı da açıklama yapan Bakan Bilgin, " Saatler kolumuza 8-5 mesaisi düzenlemek için gelmiştir. Daha önceleri daha da kötüydü. 10 saat. 8 saati biz normal olarak algılamaya başladık. Bugün birçok ülkede 8 saatin aşağıya çekilmesine dönük çalışmalar var. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de bu konuda pilot uygulama başlatıldı. Bunlar yaygınlaşacak. Önümüzdeki 25 yıl sonra 6 saat ya da daha az fiili çalışma gibi durumlar devreye girecek. Bunlar kaçınılmaz. Teknoloji fiziki emeği ikame ettikçe, teknoloji üretim sürecinin mekandan bağını kopardıkça bu değişmeler kaçınılmaz olacak. O halde bu değişimler meydana geliyor ama yeni sorunlar ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli Personel ve Geçici İşçi

Asgari ücret, yapılan zamlar hakkında da konuşan Bakan Bilgin, ‘’Asgari ücret düzeyinde bütün çalışanların asgari ücret düzeyindeki gelirlerini vergi dışarısında bırakmak Türkiye'nin 60 yıllık sloganaydı. Bunu gerçekleştirdik. Daha yapacağımız çok iş var. Sözleşmeli personel meselesi, geçici işçiler meselesi var’’ dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /