Bugün Açıkladı: AK Parti'den Mahkum Affı ve EYT Çıkışı

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, MHP'nin af teklifi ve emeklilikte yaşa takılanlar konusundaki tekliflerinin AK Parti tarafından değerlendirildiğini, fakat iki parti arasında fikir ayrılıkları olduğunu, mahkum affı konusunun seçimden sonra gündeme gelebileceğini söyledi.

Bugün Açıkladı: AK Parti'den Mahkum Affı ve EYT Çıkışı

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, bugün sabah saatlerinde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Burada yerel seçim stratejisine, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, bir süredir MHP tarafından gündeme getirilen mahkum affı konusuyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti arasında 'Mahkum affı' ve 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' konularıyla ilgili fikir ayrılıkları içerisinde olduklarını söyleyen Kurtulmuş, MHP ile AK Parti'nin iki ayrı siyasi parti olduğunu, bu meselelerde ortak düşüncenin olmamasının gayet doğal olduğunu söyledi.

Mahkum affı meselesinin seçimden sonra gündeme gelebileceğini vurgulayan Kurtulmuş, "Bu süreçte, MHP ile Andımız, emeklilikte yaşa takılanlar, af tasarısı gibi bazı temel konularda farklılıklarımız ortaya çıktı. Sonuçta iki farklı siyasi partiden söz ediyoruz. Af konusunda örneğin Adalet Bakanlığımız önemli çalışmalar yaptı. Bu arada seçime kadar Meclis'in takvimini ve gündemindeki yoğunluğu hesap ederek, af tasarısına seçimlerden sonra bakılır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA