Bitcoin Safiye'den Büyük Vurgun (Bitcoin Nedir?)

Bir dolandırıcılık olayı daha yaşandı. Bitcoin alacağım diye kamuda çok sayıda kişiiy dolandıran Safiye isimli kişi kayıplara karıştı. Son gelen rakamlara göre 375 milyon TL ile kaçtı.

Bitcoin Safiye'den Büyük Vurgun (Bitcoin Nedir?)

Dişi tosuncuktan büyük vurgun.

Bitcoin vurgunu Türkiye genelinde konuşuluyor.  Aydın 'da kendini ekonomist-broker olarak  vatandaşlara tanıtan Safiye isimli kişi, kamuda çalışan memur, polis, asker hemşirelerden büyük vurgun yaptı.

Edinilen bilgilere göre Bitcoin Safiye 'nin kamudan toplamda 40 kişiyi 30 milyon TL dolandırdığı öğrenildi. Olayın basına yansıması sonrası dolandırıldıklarını anlayan çok sayıda kişi de polise gitti ve şikayetçi oldu. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre şikayetçi sayısı 100 'ü buldu. 

Kaçak Safiye Gökçen Y., hakkında ise  yurt dışı yasağı konuldu.

375 MİLYON TL DOLANDIRMIŞ

Son şikayetlerle birlikte Bitcoin Safiye 'nin 8 şehirde 100 kişiyi dolandırdığı ve bu kişilerden 375 milyon TL kazandığı ortaya çıktı. 
Mağdurlardan M.S. isimli kişi yaptığı açıklamada  Safiye 'nin kendilerini 2 ay boyunca ikna etmeye çalıştığını , doktor ve hemşireleri kandırarak bitcoin sattığını ve arada kar payı verdiğini söyledi.

İşte o açıklamalar:

O sıralar bize de babamızdan miras kalmış bir para vardı. Birileri aracılığı ile bunu öğrenmiş. Gelip, bizi buldu. Önce ona güvenmedik. 2 ay peşimizden koştu, bizi ikna etmek için ayrılmadı. İlk olarak 14 bin TL karşılığında bir bitcoin aldım. Bir süre sonra kar payı olarak 5 bin TL verdi. Daha sonra bir miktar daha bitcoin aldık. Paraya ihtiyacımız olmadığı için kar payıyla da bitcoin aldık. Geçen Ağustos ayında ihtiyacım olduğu için paramın tamamını istedim. Sonra bizi oyalamaya başladı. Bitcoin değeri bir anda 3 kat arttı. Kadın daha sonra ortadan kayboldu. Biz de avukat kanalıyla şikayetçi olduk.

60 bitcoin alacağım var. Bu da yaklaşık 3 milyon TL'nin üstünde bir para yapıyor. Bir an önce kendisinin yakalanmasını istiyoruz. Yakalandığı an çok sayıda mağdurda ortaya çıkacaktır."

BİTCOİN NEDİR?

Bitcoin herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir. Virgülden sonra 100-milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir. Ayrıca Derin Ağ'da en çok kullanılan para birimidir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA