BİM'den Ceza Haberleri Sonrası Açıklama : Gerçek Dışı

Ticaret Bakanlığı, ürün fiyatlarındaki artışlar konusunda denetimleri arttırırken, bu konuda BİM'e ceza verildiğine yönelik haberler sosyal medyada yayılmaya başlamıştı. BİM'den konuyla ilgili açıklama geldi.

BİM'den Ceza Haberleri Sonrası Açıklama : Gerçek Dışı

Ticaret Bakanlığı, son zamanlarda ürün fiyatlarındaki artışlara yönelik denetimlerini sıkılaştırırken, denetimlerde geçersiz zamlarla vatandaşı mağdur ettiği öne sürülen BİM'e cezalar kesildiğine dair haberler ortaya çıkmıştı. BİM'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, haberlerin gerçekleri yansıtmadığı, BİM'in herhangi bir ceza almadığı belirtildi. BİM'ün tüm alım ve satım faaliyetlerini şeffaf bir şekilde yürüttüğü ve tüketiciye her zaman iyi hizmet sunmayı hedeflediğine yer verilen açıklamada, şirketin bu çerçevede her türlü denetime her zaman açık olduğu belirtildi. BİM Açıklamasında ayrıca şu ifadelerin yer aldığı görüldü :

Son dönemde Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından piyasalarda muhtelif denetimler yapılmaktadır. Bütün alım ve satım faaliyetlerini şeffaf bir şekilde yürüten, her zaman tüketiciye en iyi hizmeti sunmak için çalışan şirketimiz bu kapsamda her türlü denetime açıktır. Bu süreçte şirketimize herhangi bir ceza kesilmemiştir. Bu yöndeki haberler tamamen gerçek dışıdır.