Bekçi Alımı Sınavında Saatlere Dikkat! Polis Akademisi Başkanlığı 2019/1 ve 2019/2 Bekçi Alımı

Bekçi alımı yazılı sınavı saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek, bekçi alımı sınavı saat kaçta sona erecek?İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın 2019/1 ve 2019/2 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı yarın gerçekleşecek. Ankara ve İstanbul'un köyleri için gerçekleşecek yazılı sınava (2019/2) başvuru yapan adaylar öğleden sonra saat 14.00'de sınava alınacak. 2019/1 için başvuru yapan adaylar ise sabah oturumuna girecekler. Polis Akademisi Başkanlığı&#

Bekçi Alımı Sınavında Saatlere Dikkat! Polis Akademisi Başkanlığı 2019/1 ve 2019/2 Bekçi Alımı

Bekçi Alımı Sınavında Saatlere Dikkat! Polis Akademisi Başkanlığı 2019/1 ve 2019/2 Bekçi Alımı

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın 2019/1 ve 2019/2 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı yarın gerçekleşecek. Ankara ve İstanbul'un köyleri için gerçekleşecek yazılı sınava (2019/2) başvuru yapan adaylar öğleden sonra saat 14.00'de sınava alınacak. 2019/1 için başvuru yapan adaylar ise sabah oturumuna girecekler. Polis Akademisi Başkanlığı'nca yapılan duyuruda ilgili sınav saat 09.00 olarak açıklandı.  Sınavda adaylara 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre tanınacak.

Sınava girecek adayların yanlarında geçerli kimlik ve sınav giriş belgesinin (meb.gov.tr'den temin edilebilecek) yanı sıra 2 adet siyah uçlu kalem ve kalemtraş bulundurması gerekiyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından paylaşılan sınav kılavuzunda sınava girerken adayların yanlarında bulundurması gerekenler ve yasak olan nesneler de açıklandı. İlgili duyuruda, "Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır,Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır." ifadeleri yer aldı.