'Bedelli Askerlikte 28 Gün Şartı' Konusunda AK Parti'den Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, önümüzdeki günlerde torba yasa ile birlikte meclis genel kuruluna gelmesi beklenen Bedelli Askerlik Yasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'Bedelli Askerlikte 28 Gün Şartı' Konusunda AK Parti'den Açıklama

Bedelli Askerlik düzenlemesinde yer alan 28 gün askerlik şartının kaldırılıp kaldırılmayacağı yönünde kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Yazıcı, "Sanmıyorum kalkabilir mi? Görüşülür bu. Farklı yöntemler geliştirilebilir. Geçmişte de bu yönde itirazlar oldu. 28 gün askerlik yapıyorlar, askeri gerekliliği görsünler diye pratikten geçiyor ama disiplini de bozuyor denilerek kaldırıldı. Herhalde bu prosedürden Savunma Bakanlığı'nın da değerlendirmeleri vardır" şeklinde yanıt verdi. Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bedelli askerlikle ilgili ayrıca şu ifadeleri kullandı, "Bu bir sorun. Türkiye'nin gençleriyle ilgili. Askerlik vatan görevi.

Yığın haline gelmiş temel bir sorun. Siyaset sorunlara karşın duyarsız kalamaz. Askerliği her Türk gencinin yapması gereken onurlu bir görev. Ancak gençlerimiz isteseler bile hemen askere gitmeleri mümkün değil. TSK'nın silah altına alacağı kadrosu belli. Yılda en fazla 350 bin kişi. Liderbahis Ancak askere gidememiş 5 milyon dolayında Türk genci var.3-5 yılda bir bu birikim oluyor. Bedelli askerlik talepleri geliyor. Adam iş kurmuş, iş edinmiş. Özelde kamuda çalışıyor. Askere ne zaman çağrılacağı konusunda beklenti içerisinde. Apar topar askere gitmesiyle işini kaybetme kaygısı var. İş kaybetmeyle ilgili kaygılar vardı."

BEDELLİ ASKERLİK ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KOMİSYONDA OLACAK

15 Bin TL ücret ve 25 Yaş şartıyla belirlenen Bedelli Askerlik düzenlemesinde 28 gün askeri eğitim şartı da yer alıyor. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde ilgili komisyonda görüşüldükten sonra meclis genel kuruluna gelmesi bekleniyor. Bedelli Askerlikteki 28 gün askeri eğitim şartı ve ücret konusunda muhalefet ve AK Parti cephesinden çeşitli açıklamalar geliyor. AK Partili bazı milletvekilleri de 28 gün askeri eğitime karşı çıkarken, muhalefet cephesinden ücret konusunda eleştiriler geliyor. Kişilerin gelir durumuna göre bir ücret belirlenmesini savunan muhalefet partileri, düzenlemedeki 15 bin TL'nin adaletsiz olduğunu öne sürüyor.

KAMUBULTENİ.COM  - ANKARA