Bakan Soylu'dan Flaş Açıklamalar

Gümüşhane’de bugün çatışma çıktı ve kırmızı listedeki terörist öldürüldü. Bakan Soylu ise öldürülen terörist ile ilgili, "Orada insanlarımızın canını yakabilmek için ülkemizin huzurunu bozabilmek için oralarda bulunan bir teröristle beraber kırmızı listeden bir terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'dan Flaş Açıklamalar

Süleyman Soylu 'dan öldürülen kırmızı listedeki terörist ile ilgili açıklama.

AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Soylu, kürsüye geçti ve bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada, Gümüşhane’nin Kürtün ilçe kırsalında çıkan çatışmada, ’Aranan Teröristler’ listesinde Kırmızı Kategori’de yer alan ve başına 4 milyon lira ödül konulan ’Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner ile ’Sorej K’ kod adlı İranlı terörist Barış Coşkun’un öldürüldüğünü söyledi.

Bakan Soylu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz bu Tunceli-Erzincan hattından Karadeniz’e terörist sızdırmak suretiyle oranın da huzurunu bir şekilde etkilemek istiyorlar. Ama sabır selamettir. Arkadaşlarımız orada güvenlik güçlerimiz, jandarmamız, polisimiz, istihbari organlarımız çok ciddi çalışmalar yaptı. Bundan çok kısa bir süre önce oranın bir liderini Piabet almışlardı, sözde lider. Yine kırmızı listede orada insanlarımızın canını yakabilmek için ülkemizin huzurunu bozabilmek için oralarda bulunan bir teröristle beraber kırmızı listeden bir terörist etkisiz hale getirildi. Bu ülkemizin bu konudaki ve liderimizin ortaya koymuş olduğu kararlılığın esas itibarıyla en önemli ibaresidir. Hiç endişe etmeyin."

TERÖRİST SORUMLULARI TESLİM OLMAK İSTİYOR

Van'da 21-22 Ağustos tarihlerinde "Şehit Uzm.J.III.Kad.Çvş.İhsan Kaya" operasyonunun gerçekleştirildiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Soylu, şu şekilde devam etti:

"Operasyon kapsamında bölücü terör örgütünde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren bir terörist, terörist kıyafeti, uzun namlulu silahı, mühimmatı ve 2 el bombası ile sağ olarak ele geçirilmiştir. Söz konusu terörist, güvenlik güçlerine, uzun süredir terör örgütünden kaçmak üzere plan yaptığını ancak fırsat bulamadığını, ayrıca diğer sorumlu düzeyde bulunanlar da dahil olmak üzere birçok teröristin güvenlik güçlerine sığınmak için fırsat kolladığını belirtmiştir." 

Kamubulteni.com  | Ankara