Bakan Kirişci Açıkladı Sokak Hayvanları İçin Yeni Proje Başladı Pilot İl İstanbul

Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sokak hayvanları için barınak sorununun çözüleceğini açıkladı. Pilot il İstanbul olacak.

Bakan Kirişci Açıkladı Sokak Hayvanları İçin Yeni Proje Başladı Pilot İl İstanbul

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Yerel yönetimlere ormanlık alanda yer verileceğini belirterek barınak sorununun çözüleceğine işaret eden Bakan Kirişci, “İstanbul Valiliğiyle böyle bir çalışma başlattık. Hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğu söz konusu… Bu barınakların doğal hayata yakın olması da gerekiyor. Biz ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul’un barınak sorununu gidereceğiz.

Bir derneğe ya da gönüllülere veremeyiz ama belediyelere yer verebiliriz. İstanbul 39 ilçesi için 30’ar dekarlık yerleri yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız. Süreci Valiliğimiz takip ediyor. İstanbul’da pilot uygulama olarak başlattık eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer bir yol izleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yol Haritası Belirlenecek

Bakan Kirişci, açıklamasının devamında uzman isimlerle bir araya gelerek yol haritası çıkaracaklarını belirterek “ Önümüzdeki günlerde şehirlerde sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştayda akademisyenlerin, uzmanların görüşlerini alacağız ve bir yol haritası belirleyeceğiz” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /