Bakan Az Önce Açıkladı: 'Ücretli Poşet' Uygulamasında Yeni Karar!

Son dakika... Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, plastik poşetlerin ücretlendirilmesine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Bakan Az Önce Açıkladı: 'Ücretli Poşet' Uygulamasında Yeni Karar!

Son dakika... Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, plastik poşetlerin ücretlendirilmesine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Marketlerde ücretle satılacak poşetlerin bir yüzeyinde çevreci slogan ve sıfır atık sloganının zorunlu hale getirildiğini söyleyen Kurum, "Poşetlerin bir yüzeyinde çevreci slogan ve sıfır atık logosu kullanımını zorunlu hale getirdik" ifadelerini kullandı. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren marketlerde paralı poşet uygulaması hayata geçirilmiş, marketten poşeti ücretli alan vatandaşlar, Bakanlığa 'Madem parasını veriyoruz , market reklamları poşetlerde olmasın, logoları kaldırsın' şeklinde sitemde bulunmuştu. 

Paralı poşet uygulamasıyla birlikte çevreye zararlı olan plastik yayılımının bir kaç sene içerisinde minimuma indirilmesi hedefleniyor. Marketlerde paralı poşet uygulamasının hayata geçtiği 1 Ocak'tan 4 Ocak'a kadar poşet kullanımının yarı yarıya azaldığı bildirilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, eczanelere poşet konusunda istisna tanınacağını, paralı poşet uygulamasından eczanelerin muaf tutulacağını açıkladı.