Ateşkes Sonrası Türkiye'den İlk Açıklama

Son dakika haberi: Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkes ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye'nin ilk açıklaması yazımızda.

Ateşkes Sonrası Türkiye'den İlk Açıklama

Ateşkes hakkında Türkiye 'den ilk açıklama.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaş, önceki gece alınan ateşkes kararı ile durdu. Ateşkes bugün saat 12.00 'da başladı ve Ermenistan ile Azerbaycan arasında çatışmalar durdu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı 'ndan ateşkes sonrası bir açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında ateşkese ilişkin değerlendirmede ve bölgede son duruma değinildi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"27 Eylül 2020 tarihinde başlayan silahlı çatışmalarda Azerbaycan yaklaşık 30 yıldır işgal altında olan topraklarını kendi imkanları ve özgüveniyle geri alabileceğini Ermenistan ve tüm dünyaya göstermiştir."

Bu süreçte, tüm dünyadan insani saiklerle ateşkes talepleri geldiği ve Azerbaycan'ın da son kez Ermenistan'a işgal ettiği topraklardan çekilmesi için bir fırsat verdiği vurgulanan açıklamada şunlar söylendi:

"İnsani gerekçelerle esirlerin ve cenazelerin değişimi amacıyla ilan edildiği belirtilen ateşkes önemli bir ilk adım olmakla birlikte kalıcı çözümün yerine geçmeyecektir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA