Ankara Gölbaşı'nda Şarbon Karantinası! İncelemeler Devam Ediyor

Et ve Süt Kurumu'nun kurbanlık hayvan olarak getirdiği ve ölbaşı ilçesinin bir mahallesine yakın bölgedeki özel çiftliğe yediemin olarak bıraktığı 4 bin büyükbaş hayvandan 50'sinin telef olduğu öğrenildi.

Ankara Gölbaşı'nda Şarbon Karantinası! İncelemeler Devam Ediyor

Yapılan incelemerden sonra çiftlik ve bölgenin bulunduğu alan karantinaya alınarak 'Bu Mahallede Şarbon Hastalığı Vardır' yazılı bir levha asıldı. Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Günalan ve Ahiboz mahalleleri yakınlarındaki çiftlikte bulunan hayvanlar geçtiğimiz günlerde telef olmaya başladılar.

Çiftlikte incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, telef olan hayvanlardan örnek alarak incelemeye gönderdi. İnceleme sonrasında çiftlik ve çevresi, şarbon hastalığı şüphesiyle karantina altına alındı. Çiftliğin girişine ise Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 'Bu mahallede şarbon hastalığı vardır' yazılı levha asıldı.

Çiftlik bölgesinde çalışmalarını maskelerle sürdüren görevliler olay yerine gelen basın mensuplarını uzaklaştırdı.

Kamıudan haberler, ekonomi haberleri, Tarım ve Orman Bakanlığı haberleri ve çok daha fazlası kamu bülteni uygulamasıyla bir tık uzağınızda. Google ve Apple marketlerden Kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza ücretsiz indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA