Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Örnek Proje: Yaş Sınırı da Kaldırıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, toplu taşımada kullanılan öğrenci abonman kartlarında örgün öğretim gören öğrenciler için yaş sınırının kaldırılması yönünde karar aldıklarını bundan böyle başvurularda yaş sınırı aranmayacağını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Örnek Proje: Yaş Sınırı da Kaldırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Mansur Yavaş'ın vaatleri arasında yer alan öğrencilere indirimli su ve ulaşım gibi projeler bir bir hayata geçerken, ulaşım için başlatılan abonman kart uygulamasında yaş sınırı uygulanıyordu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, bu konuda kendilerine gelen geri dönüşümleri değerlendirerek, ilgili uygulamadaki yaş sınırının kaldırılması yönünde karar aldıklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabından konuya dair bir de paylaşım yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Kıymetli öğrencilerim, Öğrenci Abonman İndirimli Kart uygulamamızda, örgün öğretim öğrencilerimiz için yaş sınırını kaldırdığımızı duyurmak isterim. Hemşehrilerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İLKOKUL, ORTAÖĞRETİM VE ÖNLİSANS DÜZEYİNDEN YENİ İŞ FIRSATLARI! KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞMAK, BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

Öğrencilere 60 TL karşılığında 200 biniş hakkı tanıyan aylık abonman öğrenci kartında yaş sınırı olarak 27 belirlenmişti. Yavaş'ın talimatının ardından Ankara'da örgün eğitim gören (Ortaöğretim, Ön lisans, Lisans, Lisansüstü ve ikinci öğretim) içindeki tüm öğrenciler EGO otobüsleri, Metro, Ankaray ve Teleferik hatlarında aylık indirimli abonman kart fırsatından yararlanabilecekler. Açıköğretim öğrencilerinde ise yaş sınırının 27 olarak devam edeceği bildirildi.