Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya'daki Annelere 650 TL Aylık Devlet Desteği

SGK'lı 0-60 aylık çocuğu bulunan annelere aylık 650 TL'lik devlet desteği 2 sene boyunca devam edecek. 15 Ekim'de başlayan başvuru işlemleri devam ediyor. Başvuru yapmadan önce proje koşullarının dikkatle incelenmesi gerekiyor.

Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya'daki Annelere 650 TL Aylık Devlet Desteği

Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya'daki Annelere 650 TL Aylık Devlet Desteği 

Çocuklu-sigortalı annelere ab kapsamında verilen 100 EURO tutarındaki destek ödemeleri için başvurular devam ediyor. Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya illerinde ikamet eden, 0-60 ay aralığında çocuğu bulunan sigortalı annelere 650 TL tutarındaki destek için başvurular 15 Ekim 2019 tarihi itibariyle başlamıştı. Başvuru yapacak annelerin aylık ortalama kazancının asgari ücretin iki katını aşmıyor olması gerekiyor. SGK'nın resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede ayrıca aşağıdaki şartlara dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı: 

• Başvuru tarihi itibarıyla (ön kayıt anında) 0-60 ay aralığında (60’ıncı ay dahil) çocuk sahibi olmanız,
• Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya illerinden birinde ikamet etmeniz,
• Projeden mali destek ödemesi almak istediğiniz çocuğunuzla birlikte aynı evde ikamet etmeniz (Çocukla annenin ikametgâhı aynı olmalıdır.),
• En geç kesin kayıt tarihi itibarıyla bir işverenin yanında 4/a sigortalısı olarak tam zamanlı çalışıyor olmanız (SGK’ya devri yapılmayan banka sandıklarına tabi olanlar hariç),
• Kesin kayıt tarihi itibarıyla son bir yılda SGK'ya bildirilen kazancınızın aylık ortalamasının, brüt asgari ücretin iki katını aşmıyor olması, (2019 yılı için 5.116,80 TL)
• 0-60 ay aralığındaki çocuğunuzu Proje uygulama illerindeki Milli Eğitim Bakanlığı ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine çalışma saatlerinize uygun olarak düzenli göndermeniz gerekmektedir.

BAŞVURULAR HANGİ SAYFADAN YAPILIYOR

Proje koşullarını taşıyan kadınlar https://uyg.sgk.gov.tr/AvrupaBirligiveDisIliskilerProjePortali/InstacareBasvuru/home.xhtml adresinden e-devlet şifreleriyle giriş yaparak başvurularını tamamlayabilirler. Başvuru sürecine dair detaylı bilgi ve 2 sene boyunca ödenecek 650 TL'lik destek ödemesine dair gelişmeler resmi sayfadan takip edilebilecek.