Almanya'ya 10 Bin İşçi Alımına Başvuru Yapan ve Yapamayan Adaylar Dikkat! (OBM Türkiye 2018)

Almanya 10 bin işçi alımına yüz binden fazla kişi başvuru yaptı. OBM Türkiye tarafından yapılan alıma şu sıralar başvurular yapılamıyor. İnternet adresi kapatıldı. Peki yeni başvurular nasıl yapılacak? Başvuru yapamayan adaylar nasıl başvuru yapabilir?

Almanya'ya 10 Bin İşçi Alımına Başvuru Yapan ve Yapamayan Adaylar Dikkat! (OBM Türkiye 2018)

Almanya 'ya 10 bin işçi alımında kafa karıştıran gelişmeler !

OBM tarafından geçtiğimiz gün bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasından Almanya 'da çalıştırmak üzere 10 bin yeni işçi alımı yapılacağına yer verildi. Söz konusu açıklamada alınacak personel sayısına yer verilirken alım yapılacak bazı kadrolara da yer verildi.

OBM Türkiye Genel Müdürü Osman Taş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Almanya 'ya, çalıştırmak üzere götürecekleri Türk işçilerle ilgili olarak "Şu anda kaynakçı, hemşire, yer hizmetlerinde vasıfsız eleman ihtiyacımız var. Ankara, İstanbul ve Antalya şubelerimizi açtık" ifadelerini kullandı. 

Personellerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini söyleyen Taş açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bütün masrafların tamamını kendimiz karşılıyoruz. Üzerine basarak söylüyorum, para talep etmiyoruz ve kimseye 1 kuruş para kaptırmasınlar. Sözleşme 18 ay. Bu sürede eleman 18 ay boyunca yalnızca bizim yanımızda çalışır. Çalışma vizesini de bu şekilde alıyoruz. O nedenle Almanya kendisini garantiye alıyor ve bu nedenle işsizlik parası hakkı olmuyor. Şu anda Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden gelip 2 gün çalışıp işsizlik parası alıyorlar. Bu durum kanunen böyle. Eğer başka yerle anlaşırsa, 6 sonra bizden ayrılıp Türkiye'ye gelip aynı kontratını yeniden yapabilir"

İŞKUR 'DAN AÇIKLAMA

Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası üzerinden önceki gün bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Almanya 'ya vasıflı vasıfsız işçi alımına ait bazı bilgilendirmelere yer verildi. Yurt dışına Türkiye 'den personel alımı konusunda tek mercinin İŞKUR olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşgücünün yurt dışında istihdamına aracılık etme hususunda yetki sadece İŞKUR ve İŞKUR tarafından izin verilen Özel İstihdam Bürolarına aittir.

Yurt dışı istihdam hizmetleri kapsamında, Türk veya yabancı uyruklu firmaların, İŞKUR tarafından hazırlanmış bireysel hizmet sözleşmesini işçi ile imza etmesi ve İŞKUR birimlerine onaylatılması bir zorunluluktur.

Son zamanlarda artan, “yurt dışında iş fırsatları”, “Almanya’dan işgücü talepleri” gibi içeriklere sahip haberlerin doğruluğunu teyit etmek için; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz/Hizmet Merkezimiz ziyaret edilebilir veya online olarak www.iskur.gov.tr adresi üzerinden sunulan “açık işler” kısmından yurtdışı işgücü talepleri kontrol edilebilir.

Hizmet alınabilecek, aracılık iznine sahip Özel İstihdam Büroları listesine https://www.iskur.gov.tr/ozel-istihdam-burolari/acik-kapali-buro-listesi/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Oluşabilecek mağduriyetleri önlemek için yukarıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir."

ALMANYA'YA İŞÇİ OLARAK GİTMEK İSTEYENLER DİKKAT

OBM Türkiye şimdi başvuru ekranını kapattı. Açıklamanın ardından yüz binden fazla kişi işçi olarak Almanya 'ya gitmek için başvur uyaptı. Yeterli başvurunun alınmasının ardından başvuru ekranı kapatıldı.  Daha önce yapılan açıklamada 10 bin alım için başvuruların Aralık ayı sonuna kadar alınacağına yer verilmişti. Ancak aşırı başvuru nedeniyle ekran şimdilik kapatıldı.

İLK ETAPTA 10 BİN ALINACAK

OBM, ilk etapta 10 bin işçi alımı yapılacağını söyledi. Önümüzdeki yılın ilk aylarında seçilecek ve Almanya 'ya gönderilecek 10 bin personelin ardından yeni alım için PBM başvuruları alacak.

OBM'YE BAŞVURU YAPAN VE YAPAMAYANLAR DİKKAT !

OBM Türkiye resmi sayfası kapalı olduğundan vatandaşlar Almanya işçi alımına başvuru yapamıyor. Başvuru yapan ve yapamayan adaylar https://www.iskur.gov.tr/ozel-istihdam-burolari/acik-kapali-buro-listesi/ adresinde bulunan Özel İstihdam Bürolarına müracaat edebilir, alım hakkında diğer detaylara ulaşabilirler.

Öte yandan Antalya ve İstanbul 'da bulunan OBM'nin merkezlerine giderek başvuru süreci hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

OBM ADRESİ

OBM 'nin Antalya ve İstanbul 'da bürosu vardır. Adresler aşağıdadır. Başvuru yapmak ve başvuru hakkında tüm detaylar için bu adreslere gidebilirsiniz.

Yeşilköy Cad. 17/A Kat:3 Daire:7  Florya/İSTANBUL
0 212 403 02 37
[email protected]

Başvuru internet adresi: http://www.obm-turkiye.com/

Çağlayan Mah. 2071 Sok. Şelale Villaları  D9 Muratpaşa/ANTALYA
0 242 966 05 70
[email protected]

ALMANYA YENİ İŞÇİ ALIM İLANI YAYIMLANDIĞINDA, 10 BİN ALIM BAŞVURU FORMU YAYIMLANDIĞINDA VE TÜM MEMUR ALIMLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN