Ali Babacan'ın Yeni Partisi için Kuruluş Başvurusu Yapıldı! İşte İlk Açıklama

Ali Babacan'ın liderliğindeki yeni partinin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na sunuldu.

Ali Babacan'ın Yeni Partisi için Kuruluş Başvurusu Yapıldı! İşte İlk Açıklama

Babacan'ın liderliğindeki yeni partinin kuruluş dilekçesi İdris Şahin, Hasan Canpolat, Mehmet Emin Ekmen, Münevver Helün Fırat, Hatice Selvi Demirel, Nazlı Seda Vural'ın oluşturduğu heyet ile İçişleri Bakanlığı'na teslim edildi.

Önceki dönem AK Parti milletvekillerinden İdris Şahin, kuruluş dilekçesinin tesliminin ardından çıkışta kendilerini bekleyen basın mensuplarına yeni partiyle ilgili ilk açıklamaları yaptı.

"BİSMİLLAH DEYİP YOLA REVAN OLDUK"

Babacan'ın liderliğindeki yeni partinin 90 kurucuyla yola çıktığını söyleyen Şahin, "Kurmuş olduğumuz bu partimiz, 90 kurucusuyla birlikte milletimize, devletimize bir umut olacak, her şeyden önemlisi kadınlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza aydınlık bir yarın hazırlayacak. Onlar adına umutluyuz, onlar adına mutluyuz ve onlar adına hayırlı uğurlu olsun" dedi.Şahin, Çarşamba günü tanıtım toplantısını gerçekleştireceklerini kaydederek, "Lansmanımızı, başkanımızla birlikte parti unsurlarının bir kısmı teşekkül ettikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Burada alındı belgemizi aldık. 90 kurucumuzla birlikte bu günden itibaren yeniden 'Bismillah' deyip yola revan olduk" ifadelerini kullandı.