AK Partili Vekilden "ÇAYKUR'daki İşçi Alımı için 300 Kişilik Liste" İddiasına Sert Yanıt

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın ÇAYKUR'daki işçi alımı için 300 kişilik liste iddiasına sert yanıt verdi.

AK Partili Vekilden "ÇAYKUR'daki İşçi Alımı için 300 Kişilik Liste" İddiasına Sert Yanıt

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başarır'ın sözlerine yanıt veren Balta, Başarır'ı ilgili iddiaları ispata davet ederken, "Bunu ispatlamayan yalancıdır, alçaktır, namussuzdur. Asla bizim böyle bir şeyimiz olmamıştır. Kaldı ki 300 kişilik liste değil, bir isim dahi verilmemiştir. Ama görüyoruz ki bu arkadaşımız geçmişte de aynı hataları yapmış, yalanı mahirce başaran bir arkadaşımız. Soyadına da uygun, yalanı mahirce başarıyor. Kendi arkadaşları da bundan rahatsız." ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili yasal haklarını arayacağını belirten Trabzon Milletvekili, "Yalanlarla sadece bana değil, TBMM'deki bütün milletvekillerimizi itibarsızlaştırma, toplum önünde küçük düşürme hareketidir." dedi.

CHP'li Başarır Ne Söylemişti?

CHP'li Başarır, TBMM'de düzenlediği toplantıda ÇAYKUR işçi alımı kuralarındaki liste iddialarıyla ilgili , "Notere de mi güvenmeyeceğiz? Noter katibi kutudan numara çekiyor, 'olmadı' diyor bir daha çekiyor, 300 isimden bir tanesini bulana kadar kura çekiyor. Yazık değil mi? Bu mu kalite? Kim verdi 300 kişilik o listeyi? '128 milyar dolar nerede?' billboardlarına soruşturma açan savcılar, Rize'deki hileye, sahtekarlığa soruşturma başlatmadınız. Ama Sayın Cumhurbaşkanı dün gençlerle konuşurken kaliteden bahsediyor. Sizin kaliteden kastınız cemaatlerin, milletvekillerinin vermiş olduğu listeler mi? Eğer Türkiye'de kalite olsaydı, iyi okullardan mezun çocuklar yurtdışına kaçmazdı. Kaliteyi dün Rize'de gördük. Umutla bekleyen 35 bin insanın duygularıyla oynandı. Bu konuyu Meclise getireceğiz." ifadelerini kullandı.