AK Partili Eski Vekil Prof. Dr. Gündeş: Suriyeliler Ülkesine Dönsün Dediğim için AK Parti'den İhraç Edildim

AK Parti önceki dönem milletvekillerinden Prof. Dr. Pelin Gündeş, suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalar ve eleştirilerden dolayı AK Parti'den ihraç edildiğini söyledi.

AK Partili Eski Vekil Prof. Dr. Gündeş: Suriyeliler Ülkesine Dönsün Dediğim için AK Parti'den İhraç Edildim

AK Partili Eski Vekil Prof. Dr. Gündeş: Suriyeliler Ülkesine Dönsün Dediğim için İhraç Edildim

AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik yaptığı eleştirilerle sık sık gündeme gelen 24. Dönem AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş, AK Parti'den ihracıyla ilgili sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gündeş, AK Parti yönetiminin Suriyelilerle ilgili politikasını eleştirdiği için ihraç edildiğini öne sürerek, fikirlerinin yeni fikir olmadığını, yıllardır bu konuları gündeme getirdiğini belirtti. 

Prof. Dr. Gündeş şunları söyledi: Ak Parti, Türk’üm dedim diye Suriyeliler vatanlarına dönsün dedim diye beni ihraç etti. Bu fikirlerimi ilk defa 2011’de milletvekili seçildiğimde, 2011 ve 2012 yılı Ak Parti Kızılcahamam toplantılarında 1500 kişi önünde elime mikrofon alarak söyledim. Yeni fikirlerim değildir.Ayrıca milletvekilliği yaptığım 2011-2015 yılları arasında televizyon programlarında, çıktığım canlı yayınlarda da hep aynı fikirleri savundum.

O dönem sosyal medyayı etkin kullanmadığım için bazı takipçilerim bunlara rast gelmemiş olabilir. Ancak bu düşüncelerim yeni değildir.Bu ihraç sadece 8 yıl önce herkese aşikar olan bir sonucun bugün gecikmiş bir ilanıdır. Ben 2011’de ilk milletvekili seçildiğim günden itibaren sadece milletimin milletvekili oldum.

Bir partinin değil. Bir partide hiçbir zaman siyaset yapmadım.Bana neden Akp’den milletvekili oldun diyorlar.2011’e kadar politize değildim.Siyasi partileri ve hiçbir siyasetçiyi tanımıyordum.İTÜ’de hayatını bilime vakfetmiş bir Profesördüm.Vatanıma, milletime daha çok hizmet etmek istediğim için tamamen idealist duygularla siyasete girdim.Hiçbir zaman bir partinin, bir insanın, bir çıkar grubunun, bir lobinin milletvekili olmadım. Ben sadece Büyük Türk Milletinin vekili oldum.2011’de milletvekili seçildikten sonra çok kısa sürede politize oldum. Atatürk’ün, Türk milliyetçiliğinin değerini 2011’den itibaren her gün artarak idrak ettim. Siyaseti yaparak öğrendim. Ak Parti’de siyaset yapmak benim bugünkü politik düşüncelerimin oluşmasına temel olmuştur.