AK Partili eski Milletvekilinin Parayla Memuriyet ve İşçi Kadrosu Satıldığına Yönelik İddialarına DSİ'den Yanıt

Diyarbakır'da kamu kurumlarına personel alımlarının para ile satıldığını öne süren AK Partili eski milletvekili Abdurrahman Kurt'un iddialarına DSİ'den yanıt geldi.

AK Partili eski Milletvekilinin Parayla Memuriyet ve İşçi Kadrosu Satıldığına Yönelik İddialarına DSİ'den Yanıt

Parayla Memuriyet Satıldığı İddialarına DSİ'den Yanıt

Adalet ve Kalkınma Partisi önceki dönem Milletvekillerinden Abdurrahman Kurt, sosyal medya hesbaından çarpıcı iddialarda bulundu. Diyarbakır'da kamu kadrolarının rüşvet karşılığında satıldığını iddia eden Kurt, "Her şey bir yana da Diyarbakır’da kamu kurumlarında eleman alımlarında kadro satışı o kadar içselleşmiş ki akıl almıyor. En son DSİ için 80 bin civarı rakamlar. Artık birileri buna da edi bese (Yeter artık) demeyecek mi?" ifadelerini kullandı. Bir sonraki mesajında havaalanına silahlı güvenlik personeli alımlarında 22 bin lira rüşvet alındığını iddia eden Kurt, "Bu arada havaalanı silahlı güvenlik için de 22 bin miş raiç, Allah belanızı versin be" ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Kurt'un iddialarına DSİ Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yanıt geldi. DSİ işçi alımında önce kura çekimi, yazılı ve sözlü sınavlarının uygulandığını belirten açıklamada, "Sayın @ab_kurt ; DSİ’ye işçi alımından önce yapılan kura çekimi, yazılı ve sözlü sınavları ile uygulamadan oluşan bütün aşamalar kamera görüntüleri eşliğinde gerçekleştirilmektedir. Söz konusu iddianız kesinlikle asılsız ve kamuoyunu aldatmaya yöneliktir." denildi. Abdurrahman Kurt ise bu cevaba, "Genel mdrlüğün açıklaması doğrudur işe alımı gerçekleştirme şekli ile ancak biraz ileri giderek kamuoyunu aldatmaya yöneliktir cümlesi de hadsiz bir siyasi değerlendirmedir .Konu bizzat Dsi ile alakalı olmasa da ortada halkı dolandırmaya dönük ayakçıların varlığını görmezden glmt" dedi.