AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, 3600 ek gösterge konusuna ilişkin bakışlarının pozitif olduğunu, ilgililerin konuya dair çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Çelik, "3600 ek gösterge konusu ile ilgili yaklaşımımız pozitif bir yaklaşımdır. Negatif ele aldığımız bir konu yok arkadaşlarımız çalışıyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 3600 Ek Gösterge Açıklaması

DEAŞ elebaşının öldürülmesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Çelik, ABD'nin bir terörist elebaşını öldürüp diğerini davet etmesine (Mazlum kobane isimli terörist) tepki gösterdi.

Çelik, "Bir terör örgütünün liderinin öldürülmesi söz konusuyken, bir başka terör örgütünün sözde liderinin ABD'ye davet edilmesinin terörle mücadele konusunda ne kadar büyük bir çelişki oluşturduğunun altını çiziyoruz. DEAŞ liderinin öldürülmesi terörle mücadele noktasında bir dönüm noktası. Umarız bütün terör örgütlerine karşı aynı ilkeli yaklaşım devam eder. YPG/PYD terör örgütünün varlığı DEAŞ'ı geriletmek değil, tam tersine DEAŞ'ın zemin bulmasına imkan vermektedir. Tüm terör örgütleriyle mücadele, herkesin ilkeli bir şekilde hepsine karşı aynı tavrı almasıyla mümkündür. DEAŞ'a karşı yapılan neyse PYD/YPG ve PKK'ya karşı da aynısının yapılması gerekir. Türkiye, kimsenin mülteci kampı değildir. Dolayısıyla (AB) yapacakları işi, bu meselenin sürdürülebilir insani standartların korunması açısından hassasiyetle ele almaları ve ciddi bir eylem planıyla önümüze gelmeleri gerekir." dedi.