AK Parti Sözcüsü Çelik: Rusya ile Karşı Karşıya Gelme Tavrımız Yok

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile parti genel merkezinde yapılan AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'deki son duruma ilişkin, Rusya ile herhangi bir karşı karşıya gelme tavrının söz konusu olmadığını hedefin rejim olduğunu söyledi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Rusya ile Karşı Karşıya Gelme Tavrımız Yok

AK Parti Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suriye rejimine verdiği sürenin dolmasının ardından Bahar Kalkanı harekatının başladığını, suriye rejiminin imza attığı katliamlar neticesinde şimdiye kadar 1500 masum insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Suriye rejiminin kendi halkının bir kesimine yönelik soykırım benzeri faaliyet içerisinde olduğunun apaçık ortada olduğunu söyleyen Çelik, "Buradaki arlığımız meşru müdafaa hakkımıza dayanmaktadır. BM’nin 52. Maddesi ve Adana mutabakatı çerçevesine dayanmaktadır." dedi.

Türkiye'deki bazı kesimin İdlib'de askerlerimizin ne aradığını sorduğunu söyleyen Çelik, "Yakın zamana kadar sınır illerimiz hedef alınıyordur. Milli güvenliğimizi tehdit eden terör unsurları sınırımıza yakın bölgelere gelmişlerdi. Biz bunlara cevap vermeseydik bu tehdit yoğun alarak devam edecekti." diye konuştu. Rusya ile karşı karşıya kalınma tavrında olmadıklarını da hatırlatan AK Parti Sözcüsü, Türkiye'nin hedefinin Esad'ın emrindeki suriye rejimi olduğunu söyledi.