AK Parti MYK Toplantısı Sonrası 'Af' ve 'İttifak' Açıklaması

AK Parti MYK Toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemdeki meselelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti MYK Toplantısı Sonrası 'Af' ve 'İttifak' Açıklaması

Yerel Seçimlerde ittifak olacak mı, af meselesiyle ilgili AK Parti'nin kararı değişti mi? , İdlib'deki son durum ve daha fazlası...

MHP'NİN AF ÇAĞRISI

AK Parti MYK Toplantısının ardından parti sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada gündemdeki meselelere ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, MHP'nin gündeme getirdiği af düzenlemesinin AK Parti gündemine alınmadığını, gerekli cevabın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önce verildiğini söyledi.

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK

Yerel Seçimlerde ittifak meselesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çelik, "Önemli olan vatandaşın sesine kulak vermektir, toplumsal taleplere duyarlı olmaktır. Bu çerçevede bir değerlendirme yapıldı. Her seçimin başka değerlendirmesi oluyor. Sayın Bahçeli ve Cumhurbaşkanımızın arasındaki görüşmeler son derece olumlu. Bu günlerde yeni bir görüşme her an olabilir. İttifakın sürdüğünü açık ve net vurguluyoruz. Yerel seçimlerle ilgili nasıl bir mekanizmaya dönüşecek herhangi bir karar yoktur. ." dedi.

TAHRAN'DAKİ ZİRVENİN CANLI YAYINLANMASI

Tahran'daki zirvenin canlı yayınlanması tüm dünyada gündemin sıcak maddelerinden birisi haline gelmişti. Zirvenin canlı yayınlanmasının kasti mi yapıldığı, yoksa yayıncı hatası mı olduğuyla ilgili de konuşan Çelik, "Diplomasi tarihinin en ilginç zirvelerindendi. Canlı yayın hata mıydı, blinçli miydi, bilmiyoruz. Oradaki açıklamalardan gördük. Herkes şunu gördü, baştan beri Suriye politikasını eleştirenler masada insanı hassasiyetten yana tavır koyan Cumhurbaşkanı'mız ve Türkiye olmuştur. Bu zirveden sonra Anamuhalefet partisinden Esad ile görüşün gibi bir yaklaşım geliyor. Rejimin saldırılarını hepimiz gördük. Rejim bu çatışmasızlık bölgesini yutmak istiyor. Argüman yine devreye girdi. Meşru muhaliflerle, terörislerin karıştırılması. Terörle mücadele taşımadığını, muhaliflerin oradan uzaklaştırılması, PYD'nin veya Rejimin oraya yerleştirilmesinin planlandığını görüyoruz. Meşru muhalefeti yok etmeye çalışan bu anlayışa karşı tutum sergilediğimizi belirtmek isterim. Canlı yayınlanması iyi olmuştur, herkes ne olduğunu görmüştür..." dedi.