AK Parti-MHP'den KHK'lılara ve Mahkumlara Af Açıklaması

KHK'lılara ve mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. AK Parti ve MHP 'den konu ile ilgili yapılan açıklamalar haberimizde.

AK Parti-MHP'den KHK'lılara ve Mahkumlara Af Açıklaması

Cumhur ittifakından flaş KHK 'lılara ve mahkumlara af açıklaması.

Cumhur ittifakının iki ortağı olan AK Parti ile MHP 'den af açıklaması geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı KHK 'lılara af ile ilgili son noktayı koyarken , MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay mahkumlara af meselesi hakkında tarih verdi.

KHK 'LILARA AF YOK

AK Partili Naci Bostancı KHK 'lılarla  af gelecek mi ? tartışmaları ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Öyle bir şey olmaz. Bu işin propagandası ile hukuk temelindeki uygulaması, şüphesiz birbirinden farklı olacaktır. KHK'lılar diye bir grup yok. Çok farklı nitelikler taşıyan insanlar var."

DELİL BULUNAMADI AMA..

"Kimisine ilişkin delil bulunamamış beraat etmiş ama devlet aklında bir şüphe kalmış, onunla çalışmak istemiyor mesela. Kimisi için, hakikaten herhangi bir bir şey yok, tanıklar üzerinden suçlamalar olmuş... Bunları birbirinden ayırmak için mekanizmalar kurduk. Bunlar kolay işler değil. Terörle mücadele ediyorsun, ucu bucağı belli olmayan bir örgütle mücadele ediyorsun."

MAHKUMLARA AF AÇIKLAMASI

Daha önce Temmuz ayında çıkacağı , yetişmemesi sonrası Ekim ayına ertelendiği bildirildi. Akçay yaptığı açıklamada, " 2. yargı paketinde infaza ilişkin, şartlı ceza indirimine ilişkin kanun teklifi birlikte değerlendirilerek Meclis'e sunulacak. "dedi.

ARALIK AYINDAN ÖNCE

Erkan Akçay açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"O konuda biliyorsunuz, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın da açıklamaları var. Aralık ayından önce çıkacağını ümit ediyoruz. İç tüzük değişikliklerinin yapılmasını gerektiğini biz söyledik. Bütçe Genelkurulu zaten Aralık 15'e kadar gelmiş olur, pek çok kanun da çıkabilir. Ama bizim ilk önceliğimiz, Genelkurul'da 2. yargı paketinin sunulmasını bekliyoruz."

Af bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

AF HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN