AK Parti'den 'Suriyeli' Açıklaması: Gelecek Nesiller Bizle Gurur Duyacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

AK Parti'den 'Suriyeli' Açıklaması: Gelecek Nesiller Bizle Gurur Duyacak

AK PARTİ'DEN 'SURİYELİ' AÇIKLAMASI

AK Parti MYK Toplantısı sonrasında basın mensuplarından gelen sorulara yanıt veren parti sözcüsü Ömer Çelik, siyasi partilerin son zamanlarda sıkça gündeme getirdiği 'Suriyeli' meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Mültecilerin ülkemiz için gurur meselesi olduğunu söyleyen, gelecek nesillerin şimdiki yönetimle gurur duyacağını söyleyen AK Parti sözcüsü, Suriye'de barış ortamının oluşmasının ardından mültecilerin ülkelerine döneceklerini, aksi halde suriyelilerin misafir edilmesinin süreceğini belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Arkadaşlar tabi bizim onur duymamız gereken eserlerden biri budur 3.5 milyon mülteciyi barındırıyoruz. Ülkemizde bu mültecilere karşı ırkçı tepki yoktur, avrupada bu vardır. Pek çok yerde aşırı sağ bazı yerlerde nazi bağlantılı kişiler meclislere girmektedir. Türkiye bununla gurur duymalıdır, bizden öncekiler de rahat koşullarda hareket etmemiştir. Biz bugün dönüp baktığımızda gurur, onur duyduğumuz bir tablo. Bizden sonraki nesillerde bu konuda gurur duyacaklardır. Başka ülkelere baktığımızda yaptığımız işin ne kadar doğru olduğu görülecektir.

Akdeniz'deki ölümlerin önlenmesi , insanlık dışı bu tablolara son verilmesi, Türkiye'nin iradesi sayesinde ortaya çıkmıştır. Geçenlerde Cumhurbaşkanımız eve giderken sahilde arabasını durdurdu burada piknik yapan vatandaşlarla bir araya geldi. Burada filistinli suriyeli çocuklarda vardı. Türkçe bilmeyenler de var içlerinde , bunlar Cumhurbaşkanımıza gelip sarılıp ağlıyorlar, iki tane kız çocuğu Cumhurbaşkanımıza gelip sarılarak ağladı. Suriyeliler dönsün demek siyaset değil, bizde olmayan bazı yanlış tepkileri tetikleyecek bir şey. Suriye'de düzen kurulduktan sonra dönüşler olacaktır, Fırat kalkanı ve zeytin dalı hareketından sonra dönüşler oldu.

Güvenli ortam oluşmadan Suriyelilere milletimiz ev sahipliği yapmaya devam edecektir. Bu bir insanlık sınavıdır.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA