AK Parti'den Son Dakika 'Katar' Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Katar'ın Türkiye'ye yönelik yatırım desteğine dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'den Son Dakika 'Katar' Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Katar'ın Türkiye'ye desteğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Genel Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen parti sözcüsü Ünal, Katar'ın Türkiye'ye yapacağı 15 milyar dolarlık yatırım paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ünal, "Katar'ın Türkiye'nin yanında olması işte bu hukukun, bu kardeşliğin bir gereğiydi. Katar bu kardeşliğin gereğini yerine getirdi. Hem Katar hem de Katar Emiri'ne bu anlamda kardeşliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Dün bir açıklama yapıldı, TL kalmadı. Çünkü ellerindeki bütün dolarları TL'ye çevirdiler, TL aldılar güçlendirmek için. Sembolik de olsa bu bir kardeşlik mesajıydı. Bu çok kıymetli." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ABD arasında son İmajbet dönemde yaşanan gerilime ilişkin soruları da yanıtlayan Ünal, ABD Yönetiminin kafa karışıklığı ve akıl tutulması yaşadığını belirterek,"Bu durumu ABD'nin kendisi olarak görmemek lazım. ABD yönetiminin, şu anda ABD'yi yönetenlerin içine düştüğü bir kafa karışıklığı ve akıl tutulması olarak görmek lazım. Çünkü ABD bu değil. Şunu da doğru görmek lazım, evangelist ve siyonist bir aklın ABD'nin gücünü kullanmasının onlar için bir bedeli olacak. Birtakım inançlarının dayatmasını yönetimde olanlar ABD'nin gücünü kullanarak eğer dünyanın bir diğer tarafındaki bir papazla ilgili stratejik ortaklığı, NATO müttefikliğini tehlikeye atarak böylesine sorumsuz bir pozisyona giriyorlarsa bu, ABD açısından da onlara yani yönetimde olanlara bir fatura çıkaracak." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA