AK Parti'den 3600 Ek Gösterge ve Mahkumlara Af Açıklaması

AK Parti 'den mahkumlara af meselesini içeren yargı reformu paketi ve 3600 ek gösterge açıklaması geldi.

AK Parti'den 3600 Ek Gösterge ve Mahkumlara Af Açıklaması

AK Parti 'den 3600 ek gösterge ve mahkumlara af açıklaması.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önceki gün düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değindi ve mahkumlara af, 3600 ek gösterge ile ilgili son durumu aktardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldiği toplantılara ilişkin açıklamada bulunan Çelik,  “Yeni sisteme ayak uyduramayan çeşitli mekanizmalar açık ve net bir şekilde konuşulmuştur. Milletvekillerimiz, millet adına vekalet görevini yürütüyorlar. Milletin taleplerini dile getiriyorlar. Onların dile getirdiği bu taleplerin merkezi hükümetin uygulamalarına etkili bir şekilde yansıması ve bunların değerlendirilmesi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından son derece önemli bulunmaktadır” dedi.

SİSTEM TARTIŞMALARI

Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili aksaklıkların giderilmesi için her türlü öneriye açığız. Bu kapsamda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme yapılabilir.” sözlerini dile getirerek, bu görüşmenin takvimini sorması üzerine Çelik,şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımızın oradaki kastı şudur; ‘bununla ilgili olarak bir çalışma yapılıyor, bu çalışmanın çıktılarını gördükten sonra bazı yerleri güçlendirmemiz gerekebilir.” Fakat bu sistemin kendisiyle ilgili değil. Sistem referandumdan geçmiştir ve yürürlüğe girmiştir. Artık bu sistemden geri dönüşle ilgili bir tartışma değil bu tartışma. Onu muhalefet kendisine göre, CHP öyle bir tartışmaya dönüştürmeye çalışıyor. Milli irade tecelli etmiştir ve sistem yürürlüğe girmiştir. Burada herhangi bir tartışma yoktur, sistem uygulanmaktadır. 1 yıl içerisinde ise uygulamalarda güçlendirilmesi gereken yerler ortaya çıkabilir. Milletvekillerimizin de gündeme getirdiği vatandaşımızın da şikayet ettiği bazı yerlerde kireçlenmeler, tıkanmalar söz konusu olabilir, bazı yerlerde bürokratik vesayetin yeni sisteme ayak uyduramayıp bu yeni sistemin gereklerinin dışında bir takım eski alışkanlıkları sürdürdüğü şeklinde bir takım şikayetler vardır. Bazı yerlerde yeterince verim alınamadığı şeklinde şikayetler var. Bunlar kapsamlı bir şekilde masaya yatırılıyor.”

3600 EK GÖSTERGE VE MAHKUMLARA AF NE ZAMAN ÇIKACAK?

Muhalefetin TBMM 'de “3600 ek gösterge” ve ceza indirimini kapsamına alan “yargı reformu paketi” gibi konular ele alınmadan Meclis’in tatile çıkmasına getirdiği eleştirilerine de yanıt veren Ömer Çelik, Meclis’in çalışma takvimiyle ilgili bir değerlendirme yapıldığını ve kararın verildiğini belirtti. Bu konunun milletvekillerinin Meclis’teki mesaileri çerçevesinde değil başka hazırlıklarla birlikte değerlendirildiğini anlatan Çelik, bahsedilen konuların bazılarının yeni döneme kalabileceğini ancak bunun “yürürlükten kalktığı” manasına gelmeyeceğini vurguladı.

KAMUBULTENİ.COM   | ANKARA