Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bartın Maden Şehitlerinin Ailelerine ve Yakınlarına Destek Verecek

14 Ekim tarihinde Bartın'ın Amasra ilçesinde elim bir maden patlaması meydana gelmiş ve bu patlamada 41 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bütün Türkiye'yi derinden sarsan bu patlamanın sonrasında kişiler ve kurumlar, yardımcı olmak amacıyla seferber oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bartın Maden Şehitlerinin Ailelerine ve Yakınlarına Destek Verecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bartın'da meydana gelen maden kazasından sonra maden şehitlerinin ailelerine ve yaralı vatandaşlara akut ihtiyaçları açısından destek verileceğini dile getirerek;

“Maden şehitlerimizin ailelerine 50 bin TL, yaralı vatandaşlarımıza 25 bin TL akut ihtiyaçları için nakit desteğinde bulunacağız. 123 psikososyal destek uzmanımız ile 3 Mobile sosyal hizmet aracımızla Bartın’dayız.”

İfadelerine yer verdi.


Bartın'daki Türkiye Taş Kömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğünde önceki gün meydana gelen maden kazası sonrasında devletin bütün kurumları adeta seferber oldu. Patlama sonrası yürütülen faaliyetler sonrasında 58 maden işçisi kurtarıldı, 41 işçi ise şehit oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Destek Ekipleri Bartın'da Çalışıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, daha bu patlamanın meydana geldiği Amasra ilçesindeki taş kömür madeni alanına ilk andan itibaren destek ekiplerini gönderdi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada 123 psikososyal destek uzmanı ile 3 mobil sosyal hizmet aracının Bartın'da olduğunu dile getirdi.