Ahmet Kural'a 'Taksirle Yaralama' Suçundan 12 Bin Lira Ceza

Üsküdar'da şubat ayında zincirleme trafik kazasına karışarak bir kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 'Basit yargılama usulü' kapsamında hakkında dava açılan oyuncu Ahmet Kural, 12 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.Oyuncu Ahmet Kural'ın sürücüü belgesi 10 ay süreyle geri alındı...

Ahmet Kural'a 'Taksirle Yaralama' Suçundan 12 Bin Lira Ceza

Dosyanın taraflarına tebligat gönderen mahkeme, her iki tarafın beyan ve savunmalarını sunmalarının ardından, duruşma yapılmaksızın dosya üzerinden davayı karara bağladı.  

Ne Olmuştu?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ahmet Kural'ın 19 Şubat'ta sevk ve idaresindeki araçla 01 güney yol Altunizade ayrımından ankara istikametinde seyreden B.Y.'nin kullandığı araca çarptığı belirtilmiş, Kural'ın daha sonra da Nursen Kadayıfçoğlu'nun kullandığı araca çarpmasıyla zincirleme kazanın meydana geldiği, Kadayıfçıoğlu'nun kaza nedeniyle yaralanmasına neden olan Kural'dan şikayetçi olduğu kaydedilmişti.

Kaza sonrası yapılan ölçümde Ahmet Kural'ın 1.85 promil alkollü olduğunun belirlendiğine yer verilen iddianamede, kaza tespit tutanağına göre de kazanın oluşumunda Kural'ın kusurlu olduğu kaydedilmişti. İddianamede Kural'ın 4 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.