Afrin'e Operasyon Mu Yapılacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın talimatını Kobani yani el araptan geldiğini iletti. Yakalanan terörist ise sorgusu esnasında bağlantıyı itiraf etti. 

Afrin'e Operasyon Mu Yapılacak?

Bu patlamanın ardından, Suriye’ye yönelik özellikle de Kobani için yeni bir sınır ötesi operasyonun şart olup olmayacağı konuşulmaya başlandı.  Kobani şu an ne durumda,  sınırötesi operasyon olacak mı bu konuları güvenlik uzmanları değerlendiriyor.


    Türkiye’nin şu an için Kobani’ye yönelik bir operasyon planının bulunmadığını belirten uzmanlar,  onun öncesinde Türkiye’nin halletmesi gereken başka problemlerinin bulunduğunu söyledi. Özellikle doğudaki PKK tehlikesinin halen sürdüğünü bu nedenle de Kobani’ye yönelik operasyon düzenlemenin şu aşamada mümkün bulunmadığını belirtiler. Sınır ötesi operasyon kararı çıkacak mı diye merak edenler bulunuyor. Fakat Türkiye’nin sınır ötesine operasyon kararı verecek durumu içinde bulunduğu siyasi ortam ve ülkedeki terör sorunları nedeniyle pek mümkün görünmüyor.