Adalet Yürüyüşü'nde 7. gün tamamlandı (İstanbul'a ne kadar kaldı?)

Adalet Yürüyüşü'nde 7. gün tamamlandı. İşte Kılıçdaroğlu ve ekibinin kat ettiği yolun ve İstanbul'a kalan mesafe.

Adalet Yürüyüşü'nde 7. gün tamamlandı (İstanbul'a ne kadar kaldı?)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, MİT TIR’larının durdurulması davasında çekilen görüntüleri basına sızdıran CHP’li Vekil Enis Berberoğlu’nun tutuklanması kararının ardından başlatılan Adalet Yürüyüşünde 7. Gün tamamlandı. Tamamlanan 7. Günün ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 19 kilometre yol kat etti ve toplamda 130 kilometre yürüdü. 21 Haziran günü geride bırakılan 19 kilometrenin ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, kamp kurarak geceyi Gerede’ye bağlı Sipahiler Mevkisinde geçirmeye karar verdi.

Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün 7. Gününde kalabalık ekip, 19 kilometre yol yürüdü. Güne Meşeler Yaylasında başlayan yolculukta CHP lieri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki gönüllüler, 7. Günle Neyine birlikte yürüyüşlerini Gerede mevkisine kadar sürdürdü. Gün sonuna doğru sağanak yağışın başlaması ile birlikte CHP lideri yürüyüşü yağmur altında bitirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Yazar, şair ve araştırmacı Sunay Akın ile belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk ve sunucu Metin Uca gibi isimler de eşlik etti.
Kamp alanına saatler 17.30’u gösterdiğinde varan ekip, sağanak yağış altında bugünkü yürüyüşlerini tamamladı. Kemal Kılıçdaroğlu, günü sonlandırmasının ardından karavanına geçerek istirahate çekildi. Kılıçdaroğlu istirahate çekilirken partililer ve gönüllü olarak yürüyüşe karılanlar, davul ve zurnalar eşliğinde kamp alanında halay çekti. Halaya giren Milletvekilleri de atılımcılarla birlikte eğlendi. Halayın ardından saatler 18.00'i gösterdiğinde de milletvekilleri ile partililer iki dakikalık "durarak adaleti düşünme" eylemi gerçekleştirdi.

Olay Yaşandı

Öte yandan yürüyüş tamamlandıktan sonra D-750 karayolu üzerinde bir sürücü aracından inerek Adalet Yürüyüşüne tepki gösterdi.

Kamubulteni.com  | Ankara