Abdulhamit Gül'den Mahkumlara Af Mesajı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı reformu ile ilgili bir açıklama yaptı ve "Güven veren ve erişilebilir adalet" sloganıyla hazırlanan 9 amaç, 63 hedef ve 256 faaliyetin bulunduğu düzenlemenin "Bütün Türkiye'nin metni" olduğunu belirtti. Gül, "Yargı Reformu Strateji Belgesi, hükümetimizin, devletimizin milletimize sözüdür, taahhüdüdür." dedi. İşte detaylar.

Abdulhamit Gül'den Mahkumlara Af Mesajı

Adalet Bakanı 'ndan ceza indirimi açıklaması.

Yargı Reformu Strateji Belgesi için ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan gelmiş ve söz konusu düzenleme TBMM 'ye gönderilmişti. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada yargı reformu strateji belgesinin TBMM 'nin açılmasıyla gündeme geleceğine yer verildi.

Meclise paketler halinde sunulacağı açıklanan söz konusu düzenleme ile yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, hak ve özgürlükler, insan hakları, adalete erişim gibi konuların amaçlandığı bildirildi. 

Yargı reformu ile ilgili Bakan Gül açıklamasında, "Bu belge bir referans metindir, bir pusuladır. Reformun ana ekseninde milletimiz vardır. Vatandaşlarımıza adalet hizmeti verirken daha kaliteli bir standardı yerleştirmeyi arzu ediyoruz. Yargı Reformu Strateji Belgesi 82 milyonundur, bütün Türkiye'nin metnidir. Hükümetimizin, devletimizin milletimize sözüdür, taahhüdüdür. Reform belgesinin Cumhurbaşkanımız tarafından sahiplenilerek kamuoyuna açıklanması bu konudaki iradenin tam ve kararlı olunduğunun en büyük göstergesidir." dedi.

AMAÇLARI

Yargı Reformu Strateji Belgesinin amaçları şu şekilde; 

  • Hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi
  • Yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı ve şeffaflığının geliştirilmesi
  • İnsan kaynaklarının nitelik ve niceliğinin artırılması
  • Performans ve verimliliğin artırılması
  • Savunma hakkının etkin kullanımının sağlanması
  • Adalete erişimin kolaylaştırılması ve hizmetlerden memnuniyetin artırılması
  • Ceza adaleti sisteminin etkinliğinin artırılması
  • Hukuk yargılaması ile idari yargılamanın sadeleştirilmesi ve etkinliğinin artırılması
  • Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin yaygınlaştırılması"

TUTUKLULUK SÜRESİ

Azami tutukluluk süresine ilişkin hükümler, soruşturma ve kovuşturma aşamaları için ayrı ayrı düzenlenecek. İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da ve diğer kanunlarda yer alan erişim engelleme usulleri, ifade özgürlüğü çerçevesinde ele alınarak gerekli değişiklikler yapılacak. Mahkumlara af adı altındaki ceza indirimi de bu kapsamında değerlendirilecek ve suçlarda ceza indirimi yapılacak.

TBMM 1 Ekim 2019 günü açılacak ve meclisin açılması ile yargı reformu gündeme gelecek. 

Af Bekleyen vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

MAHKUMLARA AF İLE İLGİLİ HABERLERDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA