5298 Sağlık İşçisi Alımı Kurası ve Nihai Listede Adı Olmayanlar İçin Açıklama Geldi

Sağlık Bakanlığı kadrolu 5 bin 298 işçi alımı için ilk nihai listeler geçtiğimiz gün açıklandı. Ancak listede çok sayıda kişinin adının yer almadığı görüldü. Listede adları olmayan adaylar için açıklama geldi.

5298 Sağlık İşçisi Alımı Kurası ve Nihai Listede Adı Olmayanlar İçin Açıklama Geldi

Sağlık Bakanlığı işçi alımı için yeni bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı 5 bin kadrolu işçi alımı İstanbul ve Ankara nihai listeleri yayımlanmıştı. Yayımlanan listede binlerce kişi adlarının olmadığnı gördü. Adlarının olmadığını gören vatandaşlar, başvurularının kabul edilmediğini zannetti.

Yayımlanan listelerde 110 binden fazla adayın adına yer verildi ve bu adayların kura çekimine katılacak isimler olduğuna yer verildi. Adı listede olmayan adaylar ise başvurusunun neden kabul edilmediğini araştırmaya başladı.

Söz konusu alımda herhangi bir eğitim, sınav, yaş şartı yoktu. TC vatandaşı olan her kişi, kadrolu sağlık işçisi alımı için başvurusunu yaptı. 

BAŞVURU YAPAN AMA LİSTEDE ADI OLMAYANLAR DA KURADA

Sağlık Bakanlığı 'ndan bugün yeni bir yazı yayımlandı. Yayımlanan yazıda nihai listede adı olmayan adayların da kura çekimine alınacağına yer verildi. Listede adları yer almayan adaylar için de, listenin başvuru sırasına göre düzenlendiği, bu nedenle ilk başvuru yapanların isimlerinin bu listede yer aldığına yer verildi. 

Başvuru yapan diğer adaylar da kura çekimine girecek.

İşte Sağlık Bakanlığı ile İŞKUR'dan yapılan son dakika açıklaması.

KURA 25 EKİM 'DE

Sağlık işçisi alımı için kura çekimi 25 Ekim 'de yapılacak. Kura çekimi sonucundan haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER