3600 Ek Göstergede Son Dakika Gelişmesi! Ne Zaman Çıkacak, Maaşlara Etkisi Ne?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in kamu çalışanlarına toplu sözleşme farkı ile enflasyon farkı ve ek düzenlemelerle aralık ayı içerisinde 3600 ek gösterge düzenlemesi çok daha fazla yansıyacak ve katlanacak şeklinde sarf ettiği sözleri sonrasında ek göstergede yeni açıklamalar gündeme gelmeye başladı. 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak?

3600 Ek Göstergede Son Dakika Gelişmesi! Ne Zaman Çıkacak, Maaşlara Etkisi Ne?

3600 Ek Gösterge Son Dakika Gelişmesi 
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye, yönetici sınıfında bulunan 'şefler' başta olmak üzere yüksek öğrenim gören kamu görevlilerinin de 3600 ek göstergeden faydalandırılması ile tazminat yansıtma oranlarında düzenleme yapılması halinde ek gösterge düzenlemesinin daha kapsaydı bir nitelik kazanacağı ve tam bir reforma dönüşeceği aktarıldı.

Ek göstergesi 3600'e Çıkarılanlar İçin Önemli Uyarı 
Ek gösterge artışları 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren maaşları yansıyacak. Ek gösterge uygulanarak emekli ikramiyesinden faydalanmak isteyen vatandaşların 15 Ocak 2023 tarihine kadar görev aylıklarını alıp emeklilik talebinde bulunmaları gerekir. 


Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den 3600 Ek Gösterge Açıklaması 
“Şu anki verilerin rakamlarında temmuz ayı enflasyon farkının bulunmadığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin, aylıklardaki 1.300 ile 1400 TL arasında bir artış bugünkü rakamlar ile gerçekleştiriyor. Temmuz ayı içerisinde enflasyon farkı verileceğini ve başka düzenlemelerinin de olduğunu söyledi. Bu tutar 2500 TL'ye kadar çıkabilecek. 45 ile 50.000 TL arasında ikramiyede artış yaşanması söz konusu olacak. Aralık ayı sonunda da bir düzenleme yapacağız. Kamu çalışanlarımıza toplu sözleşme farkı ile enflasyon farkı ve ek düzenlemelerle aralık ayı içerisinde 3600 ek gösterge düzenlemesi çok daha fazla yansıyacak ve katlanacak.”
Dedi.