15 Tatil Tarihi Netleşti! MEB'in Çalışma Takvimine Göre Eğitim Öğretim ve Tatil Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nca paylaşılan çalışma takvimi ile öğrenciler ve veliler tarafından merakla beklenen 15 tatil için de tarih netleşti. Okullar ne zaman tatil oluyor, yarıyıl tatili uzayacak mı, yaz tatili süresi kısalacak mı, MEB çalışma takvimine göre sömestır tatili ve ikinci dönem tarihleri...

15 Tatil Tarihi Netleşti! MEB'in Çalışma Takvimine Göre Eğitim Öğretim ve Tatil Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nca paylaşılan çalışma takvimi ile öğrenciler ve veliler tarafından merakla beklenen 15 tatil için de tarih netleşti. Okullar hangi tarihte tatil olacak, ne zaman tekrar açılacak? Bu soruların cevabı ve çok daha fazlası kamu bülteni sitesinde. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan çalışma takvimine göre Yarıyıl Tatili 21 Ocak'ta başlayacak ve 1 Şubat 2019 tarihine kadar sürecek. İlgili tarihin hafta sonuna denk gelmesi vesilesiyle tatil 4 Şubat 2019 tarihine kadar uzayacak, 14 Şubat 2019 tarihinde başlayan ikinci dönem ise 14 Haziran Cuma günü sonlanacak. MEB tarafından paylaşılan çalışma takvimine göre tatil ve dönem tarihleri aşağıdaki gibi olacak. 

Yaz Tatili Kısalıyor Mu?

Öğrenci, Öğretmen ve Velilerin merakla beklediği meselelerden birisi de 3 aylık yaz tatilinin kısalıp kısalmayacağı.Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde çeşitli açıklamalarda bulunmuş, 3 aylık tatilin uzun olduğunu, bu sürenin kısaltılabileceğini söylemişti. 3 aylık yaz tatilinin 2 aylık bir süreye indirilmesi söz konusu olabilir.Avrupa'daki iş günü sayısına dikkat çeken Selçuk, AB ülkelerinde 200 işgünü çalışıldığını, Türkiye'de bu sayının 180 olduğunu, bu sürenin arttırılabileceğini söylemişti. Bunun uzun vadede yapılabileceğini söyleyen Selçuk, "Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa'daki gibi 200 gün olabilir. Türkiye'nin yüzde 90'ı tarım toplumuyken yazın bir 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. Fakat iş tersine dönmüş yüzde 80'i şehirleşmiş ama bu takvim yine aynı kalmış Türkiye'de temel çıkmaz bu." şeklinde konuşmuştu.