Türkiye'nin Ağaçlandırmadaki Başarısı Ödülle Taçlandırıldı

Tarım ve Orman (OGM), yürüttüğü başarılı ağaçlandırma ve çevre çalışmaları dolayısıyla Akdeniz Parlamenter Asamblesi (Akdemiz-Pa) tarafından “Kurum Başarı Ödülü”´ne layık görüldü.

Türkiye'nin Ağaçlandırmadaki Başarısı Ödülle Taçlandırıldı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, dünya üzerinde iklim değişikliği, kuraklı, çevre gibi konuların öneminin giderek artması üzerinde durulurken, 2021 yılında başarılı çalışmalara imza atan OGM, Akdeniz-Pa Türk Delegasyonu Başkanlı tarafından kurum başarı ödülüne aday gösterilmişti.

Türkiye dahil toplam 28 ülkenin üye olduğu, 5 ülkenin de ortak statü ile faaliyetlere katıldığı Akdeniz-Pa´nın yaptığı değerlendirme sonucunda, bir yılda toplam 600 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturan OGM, “Kurum Başarı Ödülü”´nü alamaya hak kazandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada, duyduğu memnuniyeti belirterek, "Türkiye, orman varlığını arttıran ülkeler sıralamasında Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 6'ncı, en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında ise Avrupa'da 1'inci dünyada 4'üncü ülke." Dedi. Kirişci, özellikle yaz aylarında hava şartları ve diğer nedenlerle ülkede çok sayıda orman yangını çıkma ihtimalinin arttığına değinerek, orman teşkilatının yeni teknolojilerle donatılarak yangınların önüne geçilmesi için çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Akdeniz-PA hakkında

2005'te Akdeniz'de bölgesel iş birliği amacıyla kurulan Akdeniz-PA, bölgesel istikrar, güvenlik ve güven artırıcı önlemler, terörizme karşı mücadele, küreselleşme, çevre, iklim değişikliği, yoksulluk, göç, kalkınma başta olmak üzere ekonomi, ticaret, finans, sanayi, tarım, balıkçılık, istihdam ve nüfus, su ve enerji kaynakları, çevrenin korunması, turizm, ulaşım, bilim, teknoloji, kültür alanlarında çalışmalar yürütüyor.