Türkiye'de veraset davaları en çok dava açılan konu olarak kayıtlara geçti

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan bir çalışmada bir yılda açılan hukuk dava türlerinden veraset davası 67 ilde en çok açılan dava türü oldu.

Türkiye'de veraset davaları en çok dava açılan konu olarak kayıtlara geçti

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan bir çalışmada Türkiye’de bir yılda açılan dava konuları ele alındı. Yapılan çalışma ile Türkiye'nin "Dava Atlası" çıkarıldı. Çalışmaya göre bir yılda Türkiye’de en çok açılan davaların başında veraset davalarının olduğu gözlendi. 
Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen araştırmada 2021 yılı ele alındı.2021 yılında açılan tüm hukuk davaları araştırılırken coğrafi bölgelere ve İllere göre incelemelerde bulunuldu. Bölgelere ve İllere göre elde edilen veriler ile Türkiye’nin coğrafi atlası çıkarıldı.


VERASET DAVALARI ÖN PLANDA
81 ilde yapılan araştırmaya göre 67 ilde en çok veraset davalarının açıldığı görüldü. Diyarbakır, Batman, Siirt, Hakkari, Van ile Ağrı'da en çok tazminat, İstanbul, Ankara, Adana, Şanlıurfa ve Muş'ta en çok alacak, Yalova'da en çok tüketici davası açıldığı bilgisine ulaşıldı.Öte yandan boşanma davalarının en çok açıldığı il imiz ise Gaziantep olarak kayıtlara geçti.
DAVALARIN BÖLGELERE YAYILIŞI
İller dışında bölgesel olarak da yapılan araştırmaya göre bölgelerde en çok açılan dava veraset, ikinci sırada ise Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde alacak davaları, Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde boşanma davaları, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise tazminat davaları yer aldı.