Pervin Buldan Denizli'den Seslendi:Bizimle Yanyana Görünmek İstemeyenler Kapımızı Çalacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP ile yan yana gelmek istemeyen, HDP ile fotoğraf vermek istemeyenlerin vakti zamanı geldiğinde kapılarını çalacaklarını söyledi. Türkiye 2023 seçimlerine adım adım yaklaşırken siyasette gerilim yükseliyor. Özellikle de millet ittifakında aday belirleme süreci içerisinde çeşitli tartışmalar sürerken, Diğer taraftan da HDP ile çeşitli sürtüşmeler meydana gelmeye başladı. Kulislerde adaylık ve bakanlık pazarlıkları gibi söylentiler konu

Pervin Buldan Denizli'den Seslendi:Bizimle Yanyana Görünmek İstemeyenler Kapımızı Çalacak

2023 seçimlerinde nasıl bir politika izleyeceği merak edilen partiler arasında yer alan HDP’den Cumhurbaşkanı adayına yönelik çok önemli bir çıkış geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belirlenecek adayın kriterlerine uyum sağlaması durumunda kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. 

HDP'nin Tavrı Merak Ediliyor 

2023 seçimlerinde nasıl bir politika izleyecekleri çok merak edilen partilerden biri de HDP'dir. Geçen haftalarda 7 Parti ile ittifaka girdiğini açıklayan ve altılı masa ile ilgili vaatleri samimi gelmiyor açıklamasında bulunan HDP cephesinden Şimdi de bambaşka bir çıkış geldi.


Pervin Buldan: Kapımızı Kimseye Kapatmadık

2023'te muhalefetin çıkaracağı Cumhurbaşkanı adayının kriterlerine uyum sağlaması durumunda kimseye kapılarını kapatmayacaklarını dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şunları söyledi;

“Bu seçimler Türkiye'nin kaderini değiştirecektir. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçiminde HDP’nin, misyonu, varlığı oldukça önemli bir yere sahiptir. Şimdi hiç kimse HDP ile yanyana gelmek istemeyebilir, hiç kimse fotoğraf vermek istemeyebilir ama geri ve zamanı geldiğinde kapımızı çalacaklarını biliyoruz. Kafamızı hiç kimseye kapatmadık.”


Çıkaracakları Adayın Kriterleri Uyarsa Diyaloğa Açarız 

Özellikle de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belirlenecek adayın HDP'nin kriterlerini, ülkelerini, misyonunu göz önünde bulunduran, bunu hazmeden olursa tabii ki diyalog ve müzakere ile seçimlerde ne yapacaklarını, bütün mekanizmalarıyla karar vereceklerini ifade etti. HDP’yi yok sayma gibi bir yerden seçimlere yaklaşılması durumunda o zaman herkesin yolu açık olsun. Bunun sebebi ise HDP'nin kendi cumhurbaşkanı adayı ile seçimlere gireceğini ve halktan gerekli oyu toplayacağını söyledi.