30 milyon TL'lik Vurgun!!

Merkezi İstanbul Sancaktepe bulunan bir kargo şirketi, iddialara göre Türkiye’nin dört bir yanından banka mektubu ve teminat belgesi alarak verdiği toplam 130 adet acente sahibini 30 milyon TL dolandırarak kayıplara karıştı. Ülke genelinden gelen mağdurlar, merkezin terk edilmiş binasını görünce yetkililerden yardım istedi.

30 milyon TL'lik Vurgun!!

Türkiye’de, 5 yıl önce açılıp faaliyetlere hız kesmeden devam eden İstanbul merkezli bir kargo firması, pandemi döneminde internet üzerinden yapılan alışverişlerin artışıyla bir anda işlerini büyüttü. Firmanın büyümesiyle yöneticiler, Türkiye’nin dört bir yanından banka mektupları ve teminat belgeleri karşılığında 130 tane acente açtırdı.

FİRMANIN MERKEZİNİN BOŞ OLDUĞUNU GÖRDÜLER

İHA'da yer alan habere ve iddialara göre, kargo firması yetkilileri; Fatih Şahin, Fatih Şanlı, Fatih Bilgin, Ahmet Temiz'e acentelerden alınan teminat bedelleri şahsi hesaplarına geçirdi. Firma, acente teminat bedeli karşılığında ülke geneli şubelerinde yüzlerce çalışanın 3 aylık hakedişlerini vermeyince çalışanlar, firma yöneticilerine ulaşmak istedi. Yetkililere telofonla ulaşamayan çalışanlar yöneticiler ile yüz yüz görüşmek için Sancaktepe´deki merkeze geldi. Merkezin boşaltıldığını ve yağmalandığını gören çalışanlar büyük şok yaşadı.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİLER

Türkiye’nin birçok ilinden gelen mağdurlar, ödemelerini almadan merkezi terk etmeyeceklerini ve adli süreç başlatacaklarını söyleyerek, yetkililerden yardım istedi. Toplam zarar ise 30 milyon TL.

Manisa’da gelen mağdurlardan biri olan Ahmet Zengin, “Acentelik adı altında saadet zinciri, Çiftlikbank gibi. Teminat adı altında 4 bin 300 dolar gibi, her acente başına bu paraları alıp bize teminat bedeli kullanmayacaklarını söylediler. Sonra ‘İşleyiş güzel olacak’ dediler. Bize güzel vaatlerle, son model arabalarla geldiler. Biz de bunlardan acentelik aldık. Ve bu paraları yatırdık. Sonra duyduk ki işte şirket batıyor, battı gibi söylentiler çıkmaya başladı. Biz tabii inanmadık. Bunun yanında kapıda ödeme kargoları falan geliyordu. Günlük toplam Türkiye geneli olarak 1 milyona yakın kasaya hakkedişleri yatırdık. Ondan sonra baktık kapatıyor derken kimseden şirket sahiplerinden hiçbirisine, yetkililerine ulaşamayınca ‘Biz şirkete gidelim’ dedik.Türkiye genelindeki arkadaşlarla toplandık ve bu şirkete geldiğimizde hurdaları bırakmışlar. Burada yığınlarını bırakmışlar. İçini boşaltmışlar, şirketten kimse yok. Kapıda ödemeler de dahil 30 milyonun üzerinde bir mağduriyet var. Çalışanların maaşlarını vermemişler, şu an şirket yetkilileri kaçak. Ben Manisa Alaşehir'den geldim. Benim sadece 4 bin 300 dolar mağduriyetim var. Tabii bunun yanında araç kiraladık, personel giderleri, iş yeri kiraları, mazot, aylık hak edişlerimiz gibi toplam 200 bin liranın üzerinde mağduriyetim var" dedi.