Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’dan Önemli Basın Açıklaması

Sezonun ikinci yarısında teknik direktörlük koltuğuna oturan İsmail Kartal, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’dan Önemli Basın Açıklaması

Vitor Pereria ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük koltuğuna oturan İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu durum hakkında açıklamalarda bulundu. İyi bir kadroya sahip olduklarını, ancak oyuncuların mental olarak düşüşte olduğunu ifade eden Kartal, pozitif futbol oynamaları gerektiğini ifade etti.

İsmail Kartal’ın basın açıklamasından önemli başlıklar;

Kartal, “Benim hayatımın çok önemli bir parçası en büyük mutlulukları burada yaşadığım Fenerbahçe’me 2. kez geldim. Bana bu görevi layık gören Başkanımız Ali Koç ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Başkanımızla çok samimi bir görüşme geçirdim ve göreve talip oldum. Başkanımız beni aradığında ilk günkü heyecanla kendisiyle buluşmaya gittim. Fenerbahçe’de giden teknik adamla ilgili durumu, transferleri ve yaşananları bana ifade etti ve bu takımın bir parçası olmamı benden istedi. Fenerbahçe’yi takip ettiğimi, oyuncuların kapasitelerini bildiğimi ve elimden gelenin en iyisini yapabileceğimi izah ettim. Sorumluluk alırım. Söz konusu Fenerbahçe ise geçmişte olduğu gibi bugün de bu sorumluluğu omuzlarımda taşırım. Söz konusu Fenerbahçe ise gerisi teferruattır. Ben bu camianın tribünlerden gelen bir evladı olarak, futbolculuk hayatımda da antrenörlük hayatımda da kalpten inanarak her şeyimi vermeye hazır bir insanım. Bu yüzden görevi kabul ettim. Hemen hemen 8 gündür takımla birlikteyim” dedi.

Oyuncular mental anlamda düşük

İyi bir kadroya sahip olduklarını ancak mental olarak düşüşte olduklarını belirten Kartal; “Şu anda oyuncularımızın mental olarak biraz düşük olduğunu gördüm ve gözlemledim. Oyuncuların kalitesinin, becerilerinin ve kariyerlerinin yüksekte olduğunun ama mental durumun aşağıda olduğunun farkındayım. Şu anda yapmak istediğim tek şey oyuncuların bireysel olarak yeteneklerini yükseltmek için çalışıyorum. Pozitif futbol oynamamız gerektiğini, taraftarların ne istediğini bilen bir antrenörüm. Başkanımızın, yöneticilerimizin, taraftarımızın ve camianın nasıl bir futbol görmek istediğini, Fenerbahçe ruhunun nasıl sahaya yansıması gerektiğinin farkında ve bilincindeyim. En büyük sorumun zaman. Zamanla yarışıyorum. Oyuncularla vakit geçirmem, çalışmam, taktik ve teknik açıdan bir zaman fırsatı olsaydı, bunu önemli bir fırsata çevirebilirdik. Ama 3 günde bir maç oynuyoruz. Buna rağmen Samandıra’da geçirdiğim süreç içinde oyuncularla yaptığım toplantılarda, bireysel toplantılarda oyunculardan pozitif elektrik aldım ve bu durum beni mutlu etti. Taraftarlarımızın haklı olarak istenilen sonuçlar ortaya çıkmayınca oyunculara karşı zaman zaman tepkisi olmuştur. Taraftar her zaman haklıdır. Onlar varsa biz varız. Onlar sayesinde bu camia ayakta kaldı. En zor günde bile bütün dünyaya nasıl bir örnek olduğumuzu, nasıl bir camia olduğumuzu gösterdik. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün takımıdır bu takım. 3 Temmuz sürecinde bunu herkese gösterdik” ifadelerini kullandı.

3 kulvarda mücadele

3 farklı kulvarda mücadele edildiği belirten İsmail Kartal; “Bu göreve gelmeden önce Fenerbahçe’nin maçlarını izlerken çok üzülüyordum. Bu oyuncuların çok daha iyisini yapabileceğini biliyorum. 3 kulvarda gidiyoruz. Her ne kadar kötü gibi bir algı varsa da, 17 puan geride olmamıza karşın matematiksel olarak şampiyonluk şansımız var. Türkiye Kupası iddiamız var. Konfederasyon Kupası’nda Slavia Prag’la oynayacağız. Çok disiplinli bir takımla oynayacağız ama bunları başaramayacağımızın anlamı çıkmasın. 3 kulvarda mücadele ediyoruz ve oyuncuları bu seviyeye getirmek benim ve ekibimin görevi. Bun uda oyuncularımla başarabileceğimi düşünüyorum. Hep birlikte Fenerbahçe ailesi olarak, yarınki maçın milat olmasını istiyorum. Oyuncularımız hata yapabilir, hatalı goller yiyebiliriz. Ne olursa olsun taraftarlarımızın destek vererek bunu takıma yansıtmalarını istiyorum. İnanıyorum ki bu birliktelikle, taraftarlarımızın bu desteği ortaya koyduktan sonra çok şeyi değiştireceğimizi düşünüyorum. Taraftarlarımıza güveniyorum. Onların bana güvendiğini de biliyorum ama benden çok oyunculara inanmalarını istiyorum. Bugün birlik olma günü. 3 kulvarda gidebildiğimiz kadar taraftarlarımızın desteğiyle gitmeyi hedefliyorum. Bunun için buraya geldim. Biraz zamana ihtiyacımız var. Taraftarlarımızın zamanla bu işleri düzelteceğimize inanmalarını ve bize destek vermelerini istiyorum. Oyuncularımızın her biri değerlidir. Değerli oldukları için buradalar. Her zaman bu formanın ne kadar değerli olduğunu ve bu sorumluluğu almaları gerektiğini anlatıyorum. Bundan sonra hayatlarını bir sonraki maça göre dizayn etmeleri gerektiğini istedim. Bu da benim hakkım. Herkesin benden beklentisi var. Hayatımı bu işe verdim. Bu yolda oyuncularım da geri dönüş olarak bana pozitif bir enerji verdi. Ben oyuncularıma güveniyorum. Kısa süre içinde bazı şeyleri değiştiremeyebilirim ama biraz zamanla daha iyi olabileceğimizi biliyorum. Moral motivasyonu yüksek tutmak zorundayım. Oyuncular benim beden dilime bakıyor. Oyuncularımla beraber biz bu işi değiştirebileceğimizi biliyorum. Taraftarlarımızın da sabır göstereceklerine inanıyorum” dedi.

‘’Mesut dünya Çapında bir oyuncu’’

Mesut Özil ve İrfan Can hakkında da açıklama yapan Kartal; “Ben çok net ve içinden geldiği gibi konuşan birisiyim. Mesut dünya çapında bir oyuncu. Çok yetenekli bir oyuncu ve düzgün bir insan. Kendisiyle dün konuştum. Bazı ufak tefek problemler olabilir. Fenerbahçe Ailesi olarak, ben de buranın eski bir futbolcusu olarak Mesut’la görüştüm. Çok mutlu oldum. Bence bundan sonra daha iyi olacak diye düşünüyorum. İrfan’a gelince... Bugün Türkiye’de kaç tane İrfan Can gibi oyuncu var. Bu oyuncuların hepsine ihtiyacımız var. Hepsi bizim değerli oyuncularımız. Bunun bilincinde olacaklar. Hep birlikte net bir şekilde, samimi şekilde birbirimize el vereceğiz ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi. Kendi oyun felsefesinin pozitif futbol üzerine olduğunu da söyleyen Kartal, “4’lü tandem oynayacağız. Taraftarımızı mutlu edecek pozitif futbolun gereği neyse onu yapacağız. Bu işler zamanla, birlikte oynayarak, oyuncu ve takım gelişerek olur. Biraz sabır gerekiyor. Oyuncular yüksek kalitede isimler. Şu anda teorikte statik antrenmanlar yapıyoruz. Mesela Antalyaspor maçında kompakt bir oyun ortaya koyduk. İyi mücadele ettik, savunmada iyiydik. Hücumda üretken değildik ama 7-8 oyuncumuz da yoktu. Bu isimler de geri geldiği zaman daha farklı bir takım oluşturacağımı düşünüyorum. Bunun için de çok çalışıyorum. Ben ve ekibim 8 gündür Samandıra’dayız. Hiçbir yere gitmiyoruz. Biz çalışacağız” şeklinde açıklma yaptı.

Szlai transferi ile ilgili açıklama

Szalai transferine de değinen İsmail Kartal; “İnsanın karakteri doğuştandır derler ama ben de çok doğuştan olduğuna inanmıyorum. Karakter, hayatın içinde yaşadıklarınızla tecrübelerinizin yoğrulmasından ortaya çıkan iradedir. Oyuncularımla yaptığım toplantılarda, benim beden dilim, ses tonum, antrenmandaki enerjim ve hırsımdan alacaklardır diye düşünüyorum. Ekibimle beraber yapacağımız çalışmalarla birlikte, biraz sabır gösterebilirsek üzerine koyacağımızı düşünüyorum” dedi. Takımdaki kalecilerin durumu hakkında da konuşan İsmail Kartal, “Altay, Ankaragücü’nden benim öğrencim. Evladım gibidir. Berke de evladım gibidir. Ertuğrul da oğlum Emre’nin takım arkadaşıdır. Berke’nin durumu iyiye gidiyor, yarın oynayacak gibi. Altay da 10 gün içinde takım antrenmanlarına başlar diye düşünüyorum. Duruma göre başkanımızla 2 maçın ardından bir değerlendirme yapacağız” dedi.