TOKİ'den Dar Gelirliye Ucuza Ev: 106 Bin TL'den Başlıyor

TOKİ farklı illerde konut satışlarını sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yaptığı son açıklamada 100 bin sosyal konut projesine değindi. İşte TOKİ 'nin başvurusu devam eden konut satışları bilgisi ve detaylar.

TOKİ'den Dar Gelirliye Ucuza Ev: 106 Bin TL'den Başlıyor

TOKİ'den ev almak isteyenlere iyi haber.

Geçtiğimiz yıl büyük bir kampanya başlatılmış ve düşük faizli , yüksek  vade ile TOKİ vatandaşları ucuza ev sahibi yapmayı amaçlamıştı. 100 bin sosyal konut projesi adı verilen kampanyaya kısa sürede rekor düzeyde başvuru olurken ilk kuralar çekildi ve evleri almaya hak kazanan vatandaşların listesi belli oldu.

2019 yılında başvurusu alınan 100 bin sosyal konut için sonuçlar belli olurken yeni kampanya hakkında Bakan Kurum 'dan açıklama geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında , düşük gelirli vatandaşların ucuza ev sahibi olabilmesi için kampanyanın yeniden başlayacağını söyledi. 

Kilis Valiliği 'nde gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısı 'na katılan Bakan Kurum, toplantı sonrası kameralar karşısına geçti ve bazı açıklamalarda bulundu. Düzenlenen toplantıda Kilis'in geleceği adına çok önemli kararlar alındığını ifade eden Bakan Kurum, "Bu kararlar inşallah Kilis'in 2023'e, 2053'e ve 2071'e giden yolda marka şehir olmasına vesile olacak. Güçlü Türkiye'nin, güçlü şehirlerden geçtiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz projeler, Kilis'i güçlü kılacak." dedi. 

Sosyal konut projesi hakkında konuşan Bakan Kurum, "Hem 50 bin hem 100 bin sosyal konut projelerimiz var. 1 milyon 800 bin vatandaşımız bu konutlara başvurdular. Alt gelir grubu vatandaşlarımız ev sahibi olana denk bu projemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu çerçevede Kilis'e 735 konutun yapımına hızlı bir şekilde başlayıp, vatandaşlarımızı sağlam güvenli konutlarda oturmasını sağlayacağız." dedi. 

2019 yılının sonunda başvurusu alınan 100 bin sosyal konut için yeni dönemde de başvurular alınacak. Başvuru şartları ise şu şekilde olacak:

  • T.C. vatandaşı olması,
  • Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,
  • Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).
  • Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinden; tapuda kayıtlı konutu olanlar veya Toplu Konut İdaresinden Hak Sahipliği Belgesini kullanmadan normal satış şartları ile konut alanlar, SGK’dan alacakları Hak Sahipliği Belgesi ile başvuru yapabileceklerdir.
  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)
  • Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.
  •  Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.
  • Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

2020 YILI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Henüz başvuru tarihi açıklanmadı. 2020 yılı başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

TOKİ 'DEN UCUZA EV

TOKİ 'nin mevcut satıştaki konutlarına baktığımızda uygun fiyatlara birçok şehirde ev ve işyeri satışlarının olduğu görülüyor. 

Toplamda 14 projenin satışı yapılacak. Detaylar için toki.gov.tr adresini ziyaret edebilir, başvuru için Ziraat Bankası 'na müracaat edebilirsiniz.