Temel İhtiyaç Destek Kredisi Paraları Hesaba Yatıyor-İşte Başvuru Şekli

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi için açıklama sonrası bekleyiş başladı. Berat Albayrak , ödemelerin Cuma gününden itibaren hesaplara yatacağını söyledi. İşte detaylar.

Temel İhtiyaç Destek Kredisi Paraları Hesaba Yatıyor-İşte Başvuru Şekli

Temel ihiyaç desteği kredisinde paralar hesaplara yatıyor.

Temel ihtiyaç destei kredi başvurusu 1 Nisan 2020 günü başlamıştı. Başvuruların alınmasının ardından milyonlarca vatandaş, sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. ilk hafta sonuçlar açıklanmazken , geçtiğimiz hafta itibarıyla sonuçlar , başvuru yapanların telefonlarına gönderilmeye başlandı.

BAŞVURU ŞARTLARI

Temel ihtiyaç desteği kredisi başvurusunda hane halkının gelirine bakılacak. Hane halkının geliri 5 bin liranın altındaysa o evden 1 kişi temel ihtiyaç desteğine başvuru yapabilecek. 

3 KAMU BANKASI VERİYOR

Temel ihtiyaç desteği kredisi başvurusunu 3 kamu bankası alıyor. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve VakıfBank tarafından alınan başvurular internet üzerinden gerçekleştiriliyor. 3 bank tarafından alınan başvuurlar için başvuru şekli şu şekilde duyuruldu:

Ziraat Bankası: 

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/basvurular/bireysel-kredi-basvurulari/ihtiyac-destek-kredisi?ch=1

Yukarıdaki linkten başvurular alınıyor.

Halk Bankası:

https://sube.halkbank.com.tr/InternetBankingHost/CreditAppealNonBanking

Halkbank, temel ihtiyaç desteği kredisi başvurusunu yukarıdaki linkten alıyor.

Linkleri kopyalayıp yeni sekmede açabilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.

Vakıf Bankası:

Vakıf Bank ise başvuruyu SMS yolu ile alıyor. Başvuru için aralarında birer boşluk bırakarak DESTEK TCKN ve HANEGELİRI yazıp 5724’e sms gönderebilirsiniz. Örnek Sms Metni: DESTEK 11111111111 3000"

SONUÇLAR AÇIKLANMAYA BAŞLADI

Temel İhtiyaç Desteği başvuru sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmaya başladı. Başvuru sonuçlarına internet bankacılığından ya da bankaların başvuru sorgulama sisteminden ulaşabilirsiniz. Öte yandan bankaların çağrı merkezlerini arayarak başvuru durumunuzu sorgulayabilrisiniz.

BERAT ALBAYRAK 'TAN AÇIKLAMA: CUMA GÜNÜ HESAPLARA YATACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı: "Kamu bankaları düşük faizli, 6 ayı ödemesiz toplam 36 taksitli 5, 7.5 ve 10 bin lira olmak üzere kredi paketini devreye almıştı. Bu krediden geliri 5 bin liranın altında olanlar yararlanacaktı. ‘Temel ihtiyaç kredisi’ olarak bilinen paket hakkında da bilgi veren Bakan Albayrak, kredilerin cuma günü hesaplara geçmeye başladığına işaret ederek, dün itibarıyla 2.1 milyon vatandaşa, toplamda 12.1 milyar liralık kaynak tahsis edildi."

Cuma gününden itibaren vatandaşların paraları , banka hesaplarına yatırılacak ve krediler kullanılacak.

3 BİN TL , 5 BİN TL SORUNU

Birçok vatandaş, temel ihtiyaç kredisinde 10 bin TL için başvuru yaptığını , ancak 3 bin TL kredi çıktığını , bazı vatandaşlar ise 5 bin TL kredi çıktığını söyledi. Bu durum hakkında bankalardan henüz bir açıklama gelmedi. Siz de aynı sorunla karşılaştınız mı? Mağduriyetinizi dile getirmek için TIKLAYIN